Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 05 мая 2022, вопрос №63619

Чи можна перетнути повторно український кордон при виїзду до Польщі по українському внутрішньому паспорту (ID)

Доброго дня!

У мене таке питання, буду вдячний за відповідь. Можливо у вас є інформація по даному питанню.

Чи може людина перетнути конкретно український кордон по українському паспорті (айді карті) щоб виїхати до Польщі якщо вона вернулась до України і перетинала польский кордон по білій карті?

Тобто я поїхав з Польщі і перетнув польский кордон по білій карті, а український кордон по українському паспорті (айді карта).

Чи зможу я повернутись назад до Польщі перетинаючи український кордон знову по українському паспорті (айді карта) тому що немає в наявності українського закордонного паспорта.

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 года назад

    Юрист, г. Николаев, 5 лет опыта

    Вітаю!

    Можливість перетину кордону за внутрішнім паспортом було продовжено, про що повідомляла Держприкордонслужба (https://www.facebook.com/DPSUkraine/posts/32080460...), а також вчора відповідна інформація також була відображена на веб-сайті Кабміну з посиланням на джерела Держприкордонслужби (https://www.kmu.gov.ua/news/derzhprikordonsluzhba-...). Тому, скоріше за все (точно вказувати не можу, оскільки в минулий раз ситуація змінилась за день), виїхати за кордон станом на сьогодні можливо за внутрішнім паспортом громадянина України.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України