Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 07 травня 2022, питання №63772

Чи можливо оскаржити штраф по ст.126 ч.2

Добрий день! Їхала з інструктором в автомобілі, який оснащений педалями для інструктора, не маючи водійського посвідчення, та не навчаючись в автошколі. (Інструктор також не працював в автошколі) Винесли постанову за водіння без посвідчення, та непристебнутого пасажира. Штраф - 3400грн. До постанови додається відео з нагрудної камери. На відео видно, як поліцейський підходить до нерухомої машини (проте горять стопи). Чи можу я оскаржити штраф, на підставі того, що не має доказів, де я в русі за кермом? Та чи можуть додати до справи відео з реєстратора, якщо про нього не вказали в постанові?

Відповіді юристів (3)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Вітаю! Теоретично оскаржити дану постанову можна. Але для точної відповіді необхідно ознайомитись з постановоюю. Знати коли ці події відбулись (оскільки на оскарження постанови дається 10 днів) тощо. Для більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися".

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 2 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Та чи можуть додати до справи відео з реєстратора, якщо про нього не вказали в постанові?

    Додати можуть, але таке відео не буде являтись дооказом по справі, якщо звичайно добре це обгрунтувати. Зазвичай суди скасовують такі постанови, якщо все так, як Ви написали. Оскарження постанови поліції здійснюється шляхом подання адміністративного позову до суду з оплатою судового збору в розмірі 496,20 грн. Якщо залишились питання - звертайтесь.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Чи можу я оскаржити штраф, на підставі того, що не має доказів, де я в русі за кермом? Та чи можуть додати до справи відео з реєстратора, якщо про нього не вказали в постанові?

    Так, звичайно, маєте повне право оскаржувати дану постанову. Пам'ятайте про строки оскарження.

    Якщо у постанові не міститься зазначення інформації до відео як доказ, він не може бути доданий вже у судовому засіданні.

    У Вас є всі шанси! Звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку "ЗВернутися"


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України