Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 09 мая 2022, вопрос №63958

Цивільна справа про витребовуваня майна з чужого незаконного володіння та скасування державної реєстрації

Доброго вечора. Купила квартиру,а пізніше продала. Пізніше вияснилося що квартира не належала продавцю у котрого купувала. Ідуть цивільні засідання про скасування державної реєстрації. Я купувала цю квартиру і всі документи були в належному стані, нотаріус все засвідчив . Пізніше продала цю квартиру і так само нотаріус посвідчив цю інформацію і далі власником стала інша людина ( котра вже у мене купувала цю квартиру). Пізніше виявилося що та особа,котра продала мені квартиру мала підроблені папери. Чому я є одним з відповідачів в справі і що мені загрожує? Як я розумію цю квартиру мені продав шахрай,звідки я могла знати що продавець шахрай,якщо нотаріус все перевірив і договір купівлі-продажу зареєстрував. Я віддала свої гроші за купівлю,а пізніше свої же гроші назад і повернула з продажу цієї квартири. Я в такої ситуації не була і не знаю що робити. Підкажіть будь ласка. Я в Італії працюю і на засідання потрапити не маю можливості. Що мені може грозити? В справі я значусь як відповідач (там три відповідача ). Продавець перший (шахрай),я і наступний покупець.мене принудити повернути гроші та особа,котра купувала вже у мене цю квартиру ? Я ж свої власні гроші заплатила за купівлю і при продажу свої ж гроші і повернула . Нікого не ошукала. Все було укладено у нотаріуса згідно з законом, інакше би нотаріус не зміг зробити документи купівлі-продажу.

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич

    Нікого не ошукала. Все було укладено у нотаріуса згідно з законом, інакше би нотаріус не зміг зробити документи купівлі-продажу.

    Квартира Вам вже не належить, тому Вам нічого повертати. Не дуже зрозуміло, навіщо було купувати квартиру, щоб потім її швидко перепродати. Зазвичай так роблять щоб ускладнити її повернення законному володільцю, але то таке. Вас чекає в майбутньому позов про повернення грошових коштів людині,якій Ви продали квартиру. А Ви вже будете вимагати гроші від людини, що продала Вам квартиру.

    Иваненко Мария Владимировна

    Важко надати Вам кваліфіковану консультацію без правового аналізу документів, які знаходяться у суді. Щоб відповісти на Ваше питання необхідно як мінімум ознайомитися з позовними вимогами. Рекомендую скористатися послугами адвоката.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України