Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 13 мая 2022, вопрос №64205

Що робити з орендою під час війни , якщо будівлю зайняли наші військові ,а кажуть платити

Добрий день. Договір був укладений на оренду приміщення під особистий склад/майстерню З 24 доступу до нього не було. Будівлю зайняли військові (наші). Мабуть бо це держ будівля.

На разі ніби прийти можна,але продовжити повноцінну роботу ніяк Інколи можуть не пустити. В договорі був пункт з війною.Аренду не платила з 24. До цього все закрито оплачено. Що робити ? Мене виселять? Нарахують суму за усі місяці війни?
Інші орендодавці кажуть ,що їм сказали платити , якщо двері не вскириті та іхто там не живе. У мене ніби все на місці. Але періодично військові виносять речі з приміщеннь у коридор. Тобто гарантії безпеки та зберігання немає. Бо те що до мого приміщення не дібрплись це може бути тільки тимчасово. І приходити кожного дня мене теж не пускають. Встановили режим входу по годинах.
Із-за того що ми поклажодавці апелюють тим що нам туди не треба кожен день,а платити треба бо ми там лишаємо речі.


Додаю фрагмент з цим форс-мажорним пунктом

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович

    Добрий вечір. В наведеному Вами фрагменті тексту договору є умова про відсутність відповідальності сторін за невиконання зобов'язання не з їх вини та внаслідок форс-мажорних обставин чи непереборної сили. Якщо послуги протилежної сторони Вам надавались в повному обсязі, то Ви зобов'язані оплатити їх відповідно до умов договору.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших запитань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України