Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 18 мая 2022, вопрос №64614

Поділ майна з супругою

Може супруга при розлученні або при смерті супруги її сім’я претендувати на нерухомість яка була нажита до весілля ?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    За загальним правилом:

    Стаття 57. Майно, що є особистою приватною власністю дружини, чоловіка

    1. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є:

    1) майно, набуте нею, ним до шлюбу;

    2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування;

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Царьов Роман  Валерійович

    Доброго дня Дмитро!

    Те майно яка дружина отримала до весілля є її особистою власністю відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 57 Сімейного кодексу України!

    Звісно після смерті дружини, якщо не було заповіту, її рідні спадкоємці першої черги: батьки, діти та чоловік мають право в порядку спадкування за законом успадкувати все те майно, яке буде їй належати на час її смерті, кожен у рівних частинах відповідно до вимог ст. 1261 та ч. 1 ст. 1267 Цивільного кодексу України.

    Якщо будуть питання звертайтесь, мої контакти є в інтернеті.

    З повагою адвокат Царьов Роман Валерійович.

    Цивільний кодекс УкраїниСПАДКУВАННЯ ЗА ЗАКОНОМСтаття 1258. Черговість спадкування за законом1. Спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово.2. Кожна наступна черга спадкоємців за законом одержує право на спадкування у разі відсутності спадкоємців попередньої черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від її прийняття, крім випадків, встановлених статтею 1259 цього Кодексу.Стаття 1261. Перша черга спадкоємців за законом1. У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.Стаття 1267. Розмір частки у спадщині спадкоємців за законом1. Частки у спадщині кожного із спадкоємців за законом є рівними.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України