Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Адвокатура, 03 июня 2022, вопрос №65919

Видача атестата про закінчення 11 класів

Мені 17 я навчаюсь на 2 курсі в коледжі, після 9 класу на спеціальності Агрономія,після закінчення 2 курсу планую забирати документи,(мені головне отримати атестат за 11 класів) мені стверджують що якщо я не здам екзамени а саме (Агрохімія, Землеробство, укр мова за професійним спрямуванням) мені не віддадуть атестат про закінчення 11 класів, чи мають вони право не віддати атестат за це?

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    ДІЇ КОЛЕДЖУ ЗАКОННІ. ЯКЩО ВИ ВІДРАХОВУЄТЕСЬ ДО ЗАКІНЧЕННЯ НАВЧАННЯ, ВОНИ МАЮТЬ ВАМ ВИДАТИ АКАДЕМІЧНУ ДОВІДКУ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ "ПРО ФАХОВУ ПЕРЕДВИЩУ ОСВІТУ":

    Стаття 44. Відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення здобувачів фахової передвищої освіти

    1. Підставою для відрахування здобувача фахової передвищої освіти є:

    1) завершення навчання за відповідною освітньо-професійною програмою;

    2) власне бажання;

    3) переведення до іншого закладу фахової передвищої освіти або до закладу професійної (професійно-технічної) освіти, загальної середньої освіти (для здобувачів фахової передвищої освіти, які зараховані на основі базової середньої освіти, протягом першого і другого років навчання);

    4) невиконання індивідуального навчального плану;

    5) порушення умов договору про надання освітніх послуг, який є підставою для зарахування;

    6) порушення академічної доброчесності;

    7) стан здоров’я (за наявності відповідного висновку);

    8) інші випадки, визначені законом.

    Особа, відрахована із закладу фахової передвищої освіти до завершення навчання, отримує академічну довідку, що містить інформацію про результати навчання, назви дисциплін (предметів), отримані оцінки і здобуту кількість кредитів ЄКТС. Форма академічної довідки затверджується центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

    2. Здобувач фахової передвищої освіти має право на перерву у навчанні у зв’язку з обставинами, що унеможливлюють виконання освітньої, освітньо-професійної програми (стан здоров’я, призов на строкову військову службу у разі втрати права на відстрочку від неї, сімейні обставини тощо). Таким особам надається академічна відпустка в установленому порядку. Навчання чи стажування в освітніх установах (у тому числі іноземних держав) може бути підставою для перерви у навчанні, якщо інше не передбачено міжнародними актами чи договорами між закладами освіти.

    Здобувачам фахової передвищої освіти, призваним на військову службу у зв’язку з оголошенням мобілізації, призовом на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, гарантується збереження місця навчання та стипендії.

    {Абзац другий частини другої статті 44 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1357-IX від 30.03.2021}

    Здобувачам фахової передвищої освіти, які реалізують право на академічну мобільність, протягом навчання в іншому закладі освіти на території України чи поза її межами гарантуються збереження попереднього місця навчання та виплата стипендії відповідно до законодавства. Такі особи не відраховуються із закладу фахової передвищої освіти.

    3. Особа, відрахована із закладу фахової передвищої освіти до завершення навчання за відповідною освітньою, освітньо-професійною програмою, має право на поновлення на навчання в межах ліцензованого обсягу закладу фахової передвищої освіти.

    4. Поновлення на навчання осіб, відрахованих із закладів фахової передвищої освіти або яким надано академічну відпустку, а також переведення здобувачів фахової передвищої освіти здійснюються, як правило, під час канікул.

    5. Положення про відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, а також порядок надання їм академічної відпустки затверджуються центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

    6. У разі позбавлення ліцензії, закінчення строку дії сертифіката (рішення) про акредитацію освітньо-професійної програми, виданого центральним органом виконавчої влади із забезпечення якості освіти, неотримання закладом фахової передвищої освіти рішення (сертифіката) про акредитацію від центрального органу виконавчої влади із забезпечення якості освіти здобувачі фахової передвищої освіти, які навчаються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету, мають право на переведення у цьому або іншому закладі фахової передвищої освіти на аналогічну акредитовану центральним органом виконавчої влади із забезпечення якості освіти освітньо-професійну програму в межах тієї самої спеціальності для завершення навчання за кошти державного або місцевого бюджету в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Сергій Клиент год назад

    Ось ви написали що дії коледжу законні,а якщо в нас навчальний рік закінчується 10 червня і Я хотів би зразу після закінчення забрати документи і атестат про закінчення, а екзамени по плану десь в кінці червня, мені всеодно потрібно їх здавати?Притому що екзамени з професійних предметів агрономії, а мені всього лише потрібен атестат про загальну середню освіту

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      АТЕСТАТИ про повну загальну середню освіту ЗАМОВЛЯЮТЬСЯ і одержуються, як правило, ПІСЛЯ закінчення студентом ДРУГОГО КУРСУ (після повного опрацювання програми загальноосвітньої підготовки).

      це питання має врегульовуватись внутрішніми актами коледжу!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України