Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 03 июня 2022, вопрос №65953 150₴

Строк дії договору та отримання оплати по рахунках до цього договору

Чи це ок, якщо договір почав діяти з 9го травня 2022 року, а перший платіж мені як ФОПу надіслали 6го травня 2022? Чи входить цей платіж в цей договір? Бо юрист компанії, якій надаю маркетингові послуги каже, що це не проблема і міняти в договорі нічого не хоче. Договір мені надіслали тільки в кінці травня, тобто я не бачила точно з якого дня він почав діяти, коли отримала перший платіж.

Ответы юристов (5)

    Винограденко Антон Анатолійович
    100%
    Винограденко Антон Анатолійович год назад

    Юрист, г. Харьков, 13 лет опыта

    Доброго дня! Авжеж ні, потрібно змінити договір, а саме дату складання цього договору від якої набуває чинності цей договоір. Як, згідно здравої логіки, ви могли отримати перші гроші не маючі жодної домовленості з контрагентом? - це ріторичне питання.

    • Віра Клиент год назад

      Дякую за відповідь! Піду з цим до них, мені якби здавалось, що це не ок, але хотілось почути підтвердження від когось.

      • Винограденко Антон Анатолійович
        Винограденко Антон Анатолійович год назад

        Юрист, г. Харьков, 13 лет опыта

        Так, задайте питання юристу. Як без первинного документа (у вашому випадку - це договір) можно отримати кошти за послуги? Об'єм та за які саме послуги ви отримали кошти визначаються в договорі або у додатках до договору (такими додатками є рахунок або акт наданних послуг)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Віра!

    Якщо Вас це хвилює, просто підпишить додаток до угоди, де цей платіж зараховується в загальну суму, передбачену нею.

    Мєньков Андрій Васильович

    Доброго дня Віро.

    Щоб здійснити платіж Ви мали б надіслати іншій стороні рахунок в якому має бути вказана дата та номер договору на підставі якого виставлено рахунок на оплату. Договір є первинним бухгалтерським документом. Тому дата рахунку і платіж не можуть бути раніше ніж договір почав діяти. Поясніть юристу, що для Вас це принципово і що наполягаєте на тому щоб змінити дату договору. Це можна зробити швидко якщо обмінятися сканами договору з підписами з подальшим направленням оригіналів поштою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України