Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Страхование, 05 июня 2022, вопрос №66054

росписка на умовах страхування споживчого кредитування.

Враховуючи складну фінансову ситуацію звернувся до приватної особи яка позичає в борг гроші. На мою пропозицію скласти договір позики підкріпленої розпискою з вказаним номером договору він відмовився, мотивуючи що це не дає гарантії йому і запропонував: "....Так, є ще альтернатива, це росписка на умовах страхування споживчого кредитування.
Можете надати для мене дане страхування і я переведу кошти.
Після того як ви переконаєтеся що кошти дійсно були поступлені на вашу банківську картку, надасте для мене фото росписки з підписом про факт отримання коштів...."
Де це можна оформити і чи це не афера???? Дякую

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич

    Це афера і її суть в тому, що коли погодитесь на запропоновані умови, а поки що вони ні про що, то отримаєте проопозицію страховий платіж, після якого Вам нібито будуть пернраховані кошти.Як тільки Ви перерахуєте кошти, Вас заблокують і кредитор зникне в пошуках інших лохів.

    Босак Назар Орестович

    Добрий вечір. У відносинах позики не має бути споживчого кредиткування. Ви можете насправді не отримати грошей на карту, а він пропонує в таких умовах надіслати йому фото розписки, за якою Ви зобов'язуєтесь віддати потім йому певну суму грошей. Письмова розписка може слугувати доказом в суді. Це подібне на шахрайство, за яким Ви помилково надіслали би йому фото розписки із Вашим зобов'язуванням заплатити згодом йому гроші.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з даного питання чи інших запитань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України