Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 13 июня 2022, вопрос №66682

Який саме лист-запрошення повинен мати студент для отримання дозволу на перетин кордону?

Є декілька англійських документів : Conditional offer letter (Умовна пропозиція) , Unconditional offer letter (Безумовна пропозиція), Invitation letter (Запрошення).

Ответы юристов (3)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 4 года опыта

    Добрий день! Для отримання дозволу на перетин кордону вже повинні мати статус студента. Тому для пред'явлення у військкоматі та на кордоні потрібно мати довідку про статус студента та/або витяг з наказу про зарахування. Для більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Даніель!

    Перелік документів, необхідних для виїзду за кордон студента іноземного ВУЗу, міститься в самому нормативному акту, який надає таку підставу.

    Згідно роз’яснень Держприкордонслужби від 03 травня 2022 Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    3. Є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи про зарахування/навчання особи у закордонному вузі; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти);"

    Маєте уточнюючі питання? Тисніть кнопку "звернутись"!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Перетин кордону можливий виключно за наявності у Вас цілого пакету документів, у тому числі отриманих від військкомату.

    Одного лише листа-запрошення буде мало!

    http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf35...

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України