Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 01 липня 2022, питання №68106

Военный учет не по месту жительства: сложная ситуация

Здравствуйте. Мы с семьей переехали из Кировоградской области на Западную Украину в начале войны, были прилеты по объектам в нашем районе и страшно было. Статуса ВПЛ нету, тк у нас формально нет боевых действий. Недавно мой арендодатель настоял, чтобы я пошел в военкомат и стал на учет. Меня даже приняли, без регистрации (сейчас вроде регистрироваться невозможно). Назвал адрес и все. Заинтересовались моей специальностью, направили на комиссию, даже запросили дело по месту жительства. Правда, я в последние годы болел по ревматологии и все документы были с собой, в общем полежал в госпитале и был признан медкомиссией в итоге негодным с виключенням з облику. Пришлось виключить) и в итоге дали мне довидку.

НО! Возникло два вопроса:
1. Как я могу, например, сменить прописку в будущем? Куда обращаться, если в паспорте один штамп, я довидка про виключення с военкомата другого? Я слышал, что так не может быть, если ты не внутренне перемещенное лицо. Или теперь я невоеннообязаный и все равно?
2. Вообще, я теперь могу выехать из страны? К этому не придерутся на границе, что прописан в одной области, а виключений з облику в другой области? Здесь внятного ответа не дают.

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    1. Ви зможете без проблем змінювати місце реєстрації, оскільки Ви більше не військовозобов'язана особа та не підлягаєте військовому обліку.

    2. Для виїзду потрібно мати і довідку ВЛК, і відмітку у військовому квитку про те, що Ви визнані непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку. Якщо у Вас так, проблем із виїздом не буде.

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Іване!

    Я не бачу у Вас жлдної проблеми!

    По-перше, будучи виключеним з військового обліку за станом здоров'я, Ви можете виїхати з країни у будь-який момент.

    По-друге, Ви маєте право змінювати місце реєстрації скільки завгодно раз - за потребою. Ви більше не є військовозобов'язаним.

    У разі виникнення уточнень натисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України