Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 24 июля 2022, вопрос №69950

Власник авто по тп хоче забрати його назад,а я вже купував авто в третіх людей по тп

Добрий день,купив півтора року тому авто по тп уже в третього власника авто,тепер приїхав власник по тп,і каже що приїхав забирати своє авто!що робити в такій ситуації

Ответы юристов (3)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    ВЛАСНИКОМ Є ТОЙ, ХТО ВПИСАНИЙ В ТЕХПАСПОРТ.

    ВАМ ТРЕБА ПОЗИВАТИСЯ В СУДОВОМУ ПОРЯДКУ ДО ТІЄЇ ОСОБИ, ЩО ПРОДАЛА ВАМ АВТО.

    ТАКОЖ ТРЕБА ПОДАВАТИ ЗАЯВУ В ПОЛІЦІЮ ПРО ШАХРАЙСТВО.

    Десятник  Володимир  Олексійович
    Десятник Володимир Олексійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 50 лет опыта

    Третя особа, яка вимагає повернути їй авто має звертатися до суду та довести своє право власності. Ваші та продавця дії, обов'язки, права, передбачені ст. 660, 661 Цивільного кодексу.

    Стаття 660. Обов'язки покупця і продавця у разі пред'явлення третьою особою позову про витребування товару

    1. Якщо третя особа на підставах, що виникли до продажу товару, пред'явить до покупця позов про витребування товару, покупець повинен повідомити про це продавця та подати клопотання про залучення його до участі у справі. Продавець повинен вступити у справу на стороні покупця.

    2. Якщо покупець не повідомив продавця про пред'явлення третьою особою позову про витребування товару та не подав клопотання про залучення продавця до участі у справі, продавець не відповідає перед покупцем, якщо продавець доведе, що, взявши участь у справі, він міг би відвернути відібрання проданого товару у покупця.

    3. Якщо продавець був залучений до участі у справі, але ухилився від участі в її розгляді, він не має права доводити неправильність ведення справи покупцем.

    Стаття 661. Відповідальність продавця у разі відсудження товару у покупця

    1. У разі вилучення за рішенням суду товару у покупця на користь третьої особи на підставах, що виникли до продажу товару, продавець має відшкодувати покупцеві завдані йому збитки, якщо покупець не знав або не міг знати про наявність цих підстав.

    2. Правочин щодо звільнення продавця від відповідальності або щодо її обмеження у разі витребування товару у покупця третьою особою є нікчемним.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Добрий день!

    Він не має право його забрати, нехай звертається до суду з позовною заявою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України