Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 29 июля 2022, вопрос №70308

Чи обовязково рееструвати саморобну ГЕС?

Думаю поставити саморобну ГЕС. Невелику на берегу рiчки з пiдключенням в мережу (до 5кВт*ч). В подальшому планую продавати електроенергiю по зеленому тарифу. Зараз мене цiкавить офiцiйна позицiя на це, i можливе оформлення.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Даниле!

    З приводу Вашого питання... Перш за все хотів би Вам сказати, що я щиро вражений Вашими інженерними здібностями і цілком вітаю таку ініциативу! Побільше би таких українців як Ви!

    Тепер щодо суті питання:

    Діяльність з виробництва електричної енергії підлягає ліцензуванню у разі продажу виробленої електричної енергії.

    Такий висновок можна зробити виходячи з статті 8 Закону України "Про ринок електричної енергії" від 13.04.2017 р. № 2019-VIII, за якою господарська діяльність з виробництва електричної енергії провадиться на ринку електричної енергії за умови отримання відповідної ліцензії.

    При цьому:

    ·виробник електроенергії - суб'єкт господарювання, який здійснює виробництво електроенергії;

    ·електроенергія - енергія, що виробляється на об'єктах електроенергетики і є товаром, призначеним для купівлі-продажу

    В той же час, якщо виробник електроенергії виробляє без мети її продажу та одночасно є споживачем для власних потреб без її відпуску в об'єднану енергетичну систему України, зазначена діяльність не потребує отримання ліцензії з виробництва електричної енергії.

    Будуть питання, сміливо тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Буду радий допомогти!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України