Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 30 липня 2022, питання №70365 150₴

Переоформление авто продажа авто

Добрый день.Сегодня не смог переоформить авто ,т.к сказали что есть штраф в едином реестре должников,которая наложила исполнительная служба на моё имя.В дIя написано что открытых производств нет,всё хорошо.Куда мне обратиться чтоб убрали с реестра должников ??

Відповіді юристів (12)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    16.7%

    Добрый день.

    Прежде всего, необходимо проверить наличие долга по Единому реестру должников и по Реестру исполнительных производств. Если это не уплаченный штраф, то исполнительное производство находится в исполнительной службе по месту Вашего проживания. Туда и необходимо обратиться для уплаты возможного штрафа и снятия ареста.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олексію!

    Вам треба звернутись до Державної виконавчої служби та оплатити штраф.

    Виконавчий документ пред’являється за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна.

    Право вбору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належать стягувачу.

    Заяву про відкриття виконавчого провадження та оригінал виконавчого документу.

    Реквізити для сплати боргу знаходяться на офіційному сайті Головного територіального управління юстиції у м. Києві http://www.justicekyiv.gov.ua/tablica%20rahunkiv%20(4)%20(1).pdf

    Заяву або копію квитанції про сплату боргу можна направити на електроні адреси районних відділів державної виконавчої служби http://www.justicekyiv.gov.ua/kontakty_dvs.html

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Промський Євгеній Сергійович
    23.3%
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрый день!

    Вам нужно проверить себе в реестре должников https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors и реестре исполнительных производств https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

    Если вы себя там обнаружите, там будет указана информация касательно исполнительной службы, где находиться Ваше дело, номер исполнителя и т.д. После чего Вам будет необходимо связаться с исполнителем и оплатить штраф.

    После уплаты штрафа исполнитель закроет дело и уберет вас из реестра должников.

    В случае возникновения дополнительных вопросов нажимайте кнопку "Обратиться", буду рад помочь.

    Жупинский Николай Андреевич
    20%
    Жупинский Николай Андреевич рік тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    В реестре должников имеются контакты исполнителя, у которого находится исполнительное производство. По ним Вы можете связаться с ним и получить необходимую информацию. Хуже будет, если исполнительное производство закрыто, а с реестра должников Вас забыли убрать. Проверьте наличие открытого в отношении Вас исполнительного производства в Автоматизованій системі виконавчих проваджень (АСВП). Там же увидите и состояние исполнительного производства, открыто или завершено. Если исполнительное производство открыто то там же в Асвп Вы сможете оплатить долг, чтобы это ни было (штраф полиции, коммунальные услуги и т.д).

    • Алексей Клієнт рік тому

      Производство закрыто.А в реєстре должников мои данные выходят У меня прописка Васильевского района Запорожской обл(неподконтрольная территория)куда мне теперь обратиться ?

      • Корнійчук Євген Іванович

        Зверніться на гарячу лінію міністерства юстиції, та з'ясуйте на яку підконтрольну територію переїхав данный відділ.

        +38 044 364 23 93

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Зверніться до Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області Південно- Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) в підпорідкуванні якого знаходився Василівський відділ державної виконавчої служби у Василівському районі Запорізької області Південно- Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м.Запоріжжя, просп.Соборний, 164

    Гончаренко Константин
    20%
    Гончаренко Константин рік тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Здравствуйте.

    1. Необходимо обратиться с запросом в Государственную исполнительную службу (ДВС) о предоставлении информации о наличии открытых или законченных исполнительных производств.

    2. На основании полученной информации составить ходатайство государственного исполнителя или руководителя отдела Государственной исполнительной службы с требованием снять существующие за пределами любого исполнительного производства аресты, наложенные на имущество (средства).

    3. В пределах 10-дневного срока с момента получения ДВС указанного ходатайства обратиться в суд, выдавший исполнительный документ, с жалобой на действия (бездействие) государственного исполнителя и просить обязать государственного исполнителя снять арест с имущества.

    В любом случае, все будет решаться в суде.

    Если исполнитель по Вашему делу уже не работает, необходимо подать письменное заявление почтой ценным письмом на имя начальника органа ДВС В КОТОРОМ находится Ваше производство. Просить предоставить Вам реквизиты для оплаты и контакты нового исполнителя ответственного за Ваше производство в срок 15 -ть -30 дней Вам должны предоставит письменный ответ с реквизитами согласно ЗУ О обращении граждан ст.11

    далее Вы оплачиваете сумму которая указана в ответе органа ДВС И НАПРАВЛЯЕТЕ в орган ДВС Квитанцию об оплате и заявление о немедленном вынесении постановления о закрытии производства и исключения вас из реестра должником и направлении Вам копии постановления о закрытии исполнительного производства.

    в заявлениях указывайте верные данные для коректной обработки вашего запроса.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Олексію!

    ОЗНАЙОМТЕСЬ ДЕТАЛЬНО З НАДАНОЮ МНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ "ПРО ВИКОНАВЧЕ ПРОВАДЖЕННЯ"

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1404-19#Text

    Стаття 9. Єдиний реєстр боржників

    1. Єдиний реєстр боржників - це систематизована база даних про боржників, що є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна.

    Відомості про боржників, включені до Єдиного реєстру боржників, є відкритими та розміщуються на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.

    ...

    7. Відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови про закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа стягувачу на підставі пунктів 1, 3, 11 частини першої статті 37 цього Закону або постанови, передбаченої частиною четвертою статті 40 цього Закону, чи в день встановлення виконавц

    ем факту відсутності заборгованості за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів.

    Стаття 40. Наслідки закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа

    1. У разі закінчення виконавчого провадження (крім закінчення виконавчого провадження за судовим рішенням, винесеним у порядку забезпечення позову чи вжиття запобіжних заходів, а також, крім випадків нестягнення виконавчого збору або витрат виконавчого провадження, нестягнення основної винагороди приватним виконавцем), повернення виконавчого документа до суду, який його видав, арешт, накладений на майно (кошти) боржника, знімається, відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників, скасовуються інші вжиті виконавцем заходи щодо виконання рішення, а також проводяться інші необхідні дії у зв’язку із закінченням виконавчого провадження.

    {Абзац перший частини першої статті 40 із змінами, внесеними згідно з Кодексом № 2597-VIII від 18.10.2018}

    Виконавче провадження, щодо якого винесено постанову про його закінчення, не може бути розпочате знову, крім випадків, передбачених цим Законом.

    ...

    ПОРЯДОК ВИКЛЮЧЕННЯ ОСІБ З ЄДИНОГО РЕЄСТРУ БОРЖНИКІВ

    Відповідно до ч. 7 ст. 9 Закону відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови про:

    - закінчення виконавчого провадження;

    - повернення виконавчого документа стягувачу на підставі п.п. 1, 3, 11 ч. 1 ст. 37 Закону;

    - повернення виконавчого документа до суду на підставі ст. 38 Закону (де-факто не діє, бо згідно змін від 03.10.2017 р. за цією статтею не передбачено повернення виконавчого листа до суду);

    - в день встановлення виконавцем факту відсутності заборгованості за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів.

    Більш детально порядок виключення з реєстру боржників та підстави виключення осіб із списку встановлено п. п. 6, 7, 8 розділу 10 Положення про автоматизовану систему виконавчого провадження»

    За п. 6 розділу 10 Положення Система виключає відомості про боржника з Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови:

    • про закінчення виконавчого провадження згідно зі ст. 39 Закону «Про виконавче провадження»;
    • про повернення виконавчого документа стягувачу на підставі п.п. 1, 3, 11 ч. 1 ст. 37 Закону;
    • про скасування заходів примусового виконання за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів.

    В день встановлення факту відсутності заборгованості за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів виконавець зобов’язаний винести постанову про скасування заходів примусового виконання.

    Додатковою підставою за п. 7 розділу 10 Положення є скасування постанови про відкриття виконавчого провадження, з яким відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників.

    Відтак, виключення з реєстру боржників можливе в обмежених випадках, зокрема:

    - повна сплата за судовим рішенням;

    - повернення виконавчого листа виконавцем за заявою самого стягувача;

    - оскарження боржником і скасування постанови про відкриття виконавчого провадження;

    - оскарження боржником і скасування або визнання нечинним рішення, на підставі якого виданий виконавчий лист;

    - визнання судом виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню, за позовом боржника;

    - затвердження судом мирової угоди у виконавчому провадженні.

    ОЛЕКСІЮ, ТАКИМ ЧИНОМ ВАМ ПОТРІБНО ЗВЕРНУТИСЬ ДО ВИКОНАВЦЯ, ЯКИЙ РОЗПОЧИНАВ ПРОВАДЖЕННЯ, З ВИМОГОЮ ВИКЛЮЧИТИ ВАС ІЗ РЕЄСТРУ.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    Токмач Галина Николаевна
    Токмач Галина Николаевна рік тому

    Юрист, м. Мирноград, 12 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня. Звісно, що звертатись потрібно саме у виконавчу службу.

    Вам там нададуть реквізити, куди саме потрібно сплатити штраф. В будь-якому випадку прибрати дані з Реєстру боржників може тільки виконавець.

    Зверніться до Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Телефон: (061)236-76-45 або на Електронну пошту: info_prim@zp.dvs.gov.ua

    Рибінцев Сергій Сергійович
    Рибінцев Сергій Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    Доброго дня!

    Можливо буде достатньо звернутись до адмін.практики для подачі інформації, що всі виконавчі провадження закриті та боргу не має.

    Звертайтесь.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория рік тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Вам нужно обратиться в исполнительную службу которая наложила арест.

    Так как она находиться на неподконтрольной территории- узнайте где она находится.

    Но возможно придётся снимать ограничение через суд .

    Нужна детальная консультация или помощь в подготовке заявы - обращайтесь через сайт или найдите контакты в интернете.

    С уважением Виктория Костромина


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України