Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

ДТП, транспортное право, 01 августа 2022, вопрос №70442

ДТП за кордоном, що робити?

Добрий день. Я попав у ДТП (у Німеччині). Їхав по автобану, утворився великий затор, я перестроювався у праву смугу, потік машин, які їхали переді мною почав гальмувати, я також гальмував, але цього виявилось недостатньо. Я задів мшину, що їхала переді мною. Собі пошкодив ліву фару, радіатор (вилилась вода) та бампер. Пошкодив я машину марки КІА (там незначні пршкодження, царапини), пошкоджено дверцю багажника. На місце ДТП викликали німецьку поліцію, вона склала протокол, за їх підрахунком сума подіяної шкоди водію КІА (4000 євро), а моєї машини-3000 євро. Всіх відпустили. Евакуатор викликали для обох машин. Евакуатор для своєї машини я заплатив сам (300 євро), а чи повинен був я платити за евакуатор, чи не проблема це страхової?
Мій автомобіль має страхівку у компанії КНЯЖА (зелена карта). Страхову компанію я повідомим, як тільки появився у мене зв'язок, протягом доби. Вони сказали підготовути перелік документів та відправити на електронну адресу, я все так і зробив. У німців, які їхали на автомобілі Кіа такод була страхівка.
Підскажіть мої наступні дії?Чи можу я розраховувати на страхову у відшкодуванні збитів нанесених автомобілю КІА, як правильно зараз діяти? За евакуатор, який вони викликали, хто повинен платити?
Заздалегідь дякую за відповідь.

Ответы юристов (5)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Страховий сертифікат “Зелена картка” – страховий сертифікат єдиної форми, що застосовується в країнах – членах міжнародної системи автомобільного страхування “Зелена картка”, зазначених і не викреслених у такому сертифікаті.

    “Зелена картка” – це договір міжнародного обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, який діє на території країн, зазначених у цих договорах.

    Тобто вказане страхування є страхування Вашої відповідальності при скоєнні ДТП і не передбачає відшкодування Ваших витрат.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Олександр Клиент год назад

      чи можу я розраховувати на повне відшкодування збитків,заподіяних мною?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Так, Ваша страхова компанія повністю відшкодує збитки.

    Олександр Клиент год назад

    дай Боже!Дякую Вам!

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Звертайтесь за необхідністю. Якщо консультація Вам стала у пригоді, відмідте, бідь ласка це позначкою нижче моєї фотографії


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України