Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 08 августа 2022, вопрос №70925

Як продати авто в Україні, якщо власник за кордоном?

Доброго дня. Як реально продати авто в Україні, якщо мій чоловік-власник знаходиться за кордоном?
Яке доручення потрібно?

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Власник повинен оформити генеральну довіреність на авто, наприклад, на Вас.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Ірина Клиент год назад

      Дякую.

      Це я розумію. Але як оформити довіреність в Польщі? Тільки в консульстві, чи можна в польського нотаріуса, а в Україні зробити нотаріальний переклад?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич год назад

        Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

        Общаться в чате

        Якщо розумієте, то нащо тоді звертатися? Так, її краще оформити в консульстві.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ірино!

    Потрібна нотаріальна довіреність на право продажу, саме НОТАРІАЛЬНА.

    ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів Українивід 7 вересня 1998 р. № 1388(у редакції постанови Кабінету Міністрів Українивід 23 грудня 2009 р. № 1371)

    ПОРЯДОКдержавної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-%D0%BF...

    8. Державна реєстрація (перереєстрація) транспортних засобів проводиться на підставі заяв власників, поданих особисто або уповноваженим представником, і документів, що посвідчують їх особу, підтверджують повноваження представника (для фізичних осіб - нотаріально посвідчена довіреність, для юридичних осіб - організаційно-розпорядчий документ про проведення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів та видана юридичною особою довіреність), а також правомірність придбання, отримання, ввезення, митного оформлення (далі - правомірність придбання) транспортних засобів, відповідність конструкції транспортних засобів установленим вимогам безпеки дорожнього руху, а також вимогам, які є підставою для внесення змін до реєстраційних документів. Не допускаються до державної реєстрації транспортні засоби з правим розташуванням керма (за винятком транспортних засобів, які були зареєстровані в підрозділах Державтоінспекції до набрання чинності Законом України "Про дорожній рух").

    {Абзац перший пункту 8 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 87 від 13.02.2012, № 600 від 27.06.2012, № 941 від 18.11.2015, № 1273 від 16.12.2020}

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    • Ірина Клиент год назад

      Дякую.

      Це я розумію. Але як оформити довіреність в Польщі? Тільки в консульстві, чи можна в польського нотаріуса, а в Україні зробити нотаріальний переклад?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України