Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 18 августа 2022, вопрос №71552 400₴

Как попасть хозяину в закрытую приватизированную квартиру?

Здравствуйте.
Меня зовут Алина.
Я, мои две совершеннолетние дочери, и отец являются собственниками приватизированной двухкомнатной квартиры.
Отец умер в 2018 году, будучи женатым второй раз. У него осталось двое детей от второго брака, одному из которых уже исполнилось 18 лет.
По доброте я позволила жене отца и детям оставаться в этой квартире бесплатно до совершеннолетия старшего ребёнка (сына). Сама же я в этой квартире не жила.
Не поставив меня в известность, она (жена отца) поехала жить в Польшу почти год назад, забрав с собой дочь 2008 г.р.. Ее сын также переехал в Польшу, но уже когда началась война.

Сейчас же я не могу попасть в квартиру, так как со стороны жены отца полное игнорирование меня, она заблокировала меня в месенджерах, и не хочет отдавать ключи от квартиры.
Вопросы.
1. Имею ли я право попасть в квартиру без её присутствия? Если и имею, то каким образом это сделать законно? Чем руководствоваться?
2. Могла ли она за моей спиной переоформить документы на квартиру на свое имя? Сейчас война и возможно, есть законы новые касательно недвижимости.
С уважением.

Ответы юристов (11)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    10%

    Вітаю, Аліна!

    Вопросы.1. Имею ли я право попасть в квартиру без её присутствия? Если и имею, то каким образом это сделать законно? Чем руководствоваться?

    ЯКЩО ВИ Є ОДНА ІЗ ВЛАСНИКІВ ДВОКІМНАТНОЇ КВАРИТИ, ВИ МАЄТЕ ПРАВО ПОТРАПИТИ ДО СВОЄЇ КВАРТИРИ. ДЛЯ ЦЬОГО ВИ МОЖЕТЕ ВИКЛИКАТИ ПОЛІЦІЮ ТА В ЇЇ ПРИСУТНОСТІ ЗЛАМАТИ ЗАМКИ В КВАРТИРІ, АБО ЗРОБИТИ ЦЕ БЕЗ ПОЛІЦІЇ, ПОПЕРЕДНЬО ПОВІДОМИВШИ СУСІДІВ.

    2. Могла ли она за моей спиной переоформить документы на квартиру на свое имя? Сейчас война и возможно, есть законы новые касательно недвижимости.

    ЦЕ НЕМОЖЛИВО. І В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ЦЕ НАВПАКИ СТАЛО ЩЕ БІЛЬШ СКАДНІШЕ.

    НАСКІЛЬКИ Я РОЗУМІЮ, У ВАС СПІЛЬНА ЧАСТКОВА ВЛАСНІСТЬ, І ЗА ТАКИХ УМОВ, ЦЕ В СТОКРАТ НЕМОЖЛИВО.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Буду радий відповісти на додаткові питання. Для цього тисніть зелену кнопку «Звернутися»!

    Гуща Юрій Миколайович
    Гуща Юрій Миколайович год назад

    Юрист, г. Чернигов, 10 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день.

    Вы с дочерьми являетесь совладельцем этого имущества. Вы имеете полное право пользоваться,владеть и распоряжаться своими частями собственности.

    Рекомендую обратиться в правоохранительные органы с заявлением о препятствовании пользования собственностью. Ну, а в крайнем случае, если не поможет-в суд с иском.

    Переоформить, вряд ли, что могла недвижимость.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    7.5%

    Доброго дня.

    Статтею 41 Конституції України передбачено: “Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом. Ніхто не може бути протиправне позбавлений права власності.

    Згідно ст. 321 ЦК України Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні. Особа може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

    Виходячи з наведеного, Ви можете у безперешкодно ввійти до квартири у будь-який спосіб. Спеціальної форми доступу для цього не передбачено. Для того щоб уникнути звинувачень щодо того, що там нібито щось зникло, входити необхідно в присутності 2-3 свідків та скласти акт довільній формі з описом УСЬОГО що знаходиться в квартирі.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    15%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Якщо діти покійного були прописані у квартирі, то виселити їх можна тільки в судовомоу порядку! Але спочатку їх треба зняти з реєстрації.

    Зняти з реєстрації місця проживання особу можна, керуючись статтею 7 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Зокрема людину «випишуть» на підставі:1) заяви особи або її представника, що подається до органу реєстрації;2) судового рішення, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою;3) свідоцтва про смерть;4) паспорта або паспортного документа, що надійшов з органу державної реєстрації актів цивільного стану, або документа про смерть, виданого компетентним органом іноземної держави, легалізованого в установленому порядку;5) інших документів, які свідчать про припинення.Зазвичай зняття з реєстрації місця проживання особи є добровільною або примусовою. І якщо з добровільним зняттям з реєстрації місця проживання особливих проблем не виникає, то з примусовою не все так просто.

    Примусово «виписати» особу можна тільки через суд і у випадку, коли вона не є власником/співвласником житла, в якому прописана. Якщо людина не дає свою згоду на «виписку», то найчастіше це або родич, або колишній чоловік.У такому випадку, відповідно до Сімейного та Цивільного кодексів України, для зняття з реєстрації місця проживання особи потрібно надати в суд докази НЕ проживання даної особи в квартирі протягом останнього року або більше (ст. 405 Цивільного кодексу України).Таким доказами можуть бути:а) пояснення свідків;б) акти про відсутність члена сім’ї (для багатоквартирних будинків – складаються працівниками ЖЕКу чи ОСББ, для приватного сектору в містах – квартальними комітетами, для сільської місцевості – працівниками сільських чи селищних рад); в) особисте листування (із якого вбачається, що особа дійсно мала намір змінити місце проживання).Також звертаємо увагу, що суд не здійснює «виписку», а лише визнає особу такою, що втратила право користування жилим приміщенням.З рішенням суду потрібно буде звернутись до відповідних територіальних органів реєстрації, які і завершать цю нелегку процедуру.Щоб подати позов до суду про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, доведеться також сплатити судовий збір у розмірі 908 грн.Суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті. Водночас суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше, ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження – не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку (ст. 210 Цивільного процесуального кодексу України).Також особа у випадку, якщо суд прийняв рішення про відмову у задоволенні її позовних вимог, має право протягом 30 днів із дня проголошення рішення подати апеляційну скаргу до суду апеляційної інстанції.

    Для того, щоб виписати людину з квартири за допомогою суду, необхідно зібрати наступні документи:

    • оригінал квитанції про оплату судового збору;
    • копії вашого паспорта та коду;
    • копії паспорта та коду відповідача (якщо є);
    • документи, що підтверджують ваше право власності на квартиру;
    • якщо раніше зверталися в ЦНАП - письмову відповідь з відмовою у виписці;
    • документ, що підтверджує, що дана особа не проживає в квартирі протягом певного часу;
    • довідка про склад вашої сім'ї.

    Після виписки братів можна виселити.

    Якщо ж брати проживають у Вашій квартирі без реєстрації, то виселити їх можна за допомогою поліції. Так само за допомогою поліції можна "поставити на місце" їхню матір, яка не має жодного права забороняти Вам вхід до Вашої власної квартири. Викликайте поліцію кожного разу, коли це відбувається!

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Обов'язково що небудь придумаємо!

    Гончаренко Константин
    12.5%

    Доброго дня!

    Ви з дітьми як власники маєте повне право на підставі правовстановлюючих документів прийти в квартиру разом з поліцією , скласти акт відкриття , та володіти майном. Змінивши замки , або двері.

    Треба розуміти чи склав померлий заповіт і на кого , або чи вступив хтось у спадок , бо у термін 6-ти місяців треба прийняти спадщину всім родичам і дітям , до 18-ти які мають право на обов язкову частку спадку та офіційна дружина

    У будь-якому разі , якщо до моменту смерті ви відносились до власників майна то маєте право з дітьми входити і володіти майном.

    Якщо нова жінка померлого заперечує цей факт , треба їй звернутися до суду і вирішувати , який обсяг прав можливо вона має на майно померлого

    Та бажано , аби хтось , краще всі подали заяви на вступ у спадщину.

    ---

    На час суду Вам необхідно подати заяву суду "про забезпечення заходів зі збереження спадкового майна"

    Заяву також можна подати нотаріусу ,який веде вашу справу. Він має вжити заходів зі збереження майна згідно ЗУ Про нотаріат ,письмово подайте.

    Якщо ці люди не є близькими родичами спадкодавця , квартиру цілою вони отримати не можуть, Суд це врахує.

    Якщо ви приймете спадок ,борги перейдуть до Вас з моменту видачі свідоцтва про право на спадщину. Далі Ви сплачуєте борги . Та окремим позовом стягуєте у суді збитки у зв'язку з оплатою боргів ,що вони спричинили. Зберігаєте квитанції і документи про оплату з банку -це доказ. Наразі це сторонні люди ,які не законно там проживають тому Вам необхідно заявити у суді додаткову вимогу "про усунення перешкод у користуванні майном вашим, але лише після отримання свідоцтва про право на спадщину. Тоді суд видає виконавчий документ до органу ДВС "Про примусове виселення з вашого майна" Під час виселення ви як власник з поліцією входите в квартиру фіксуєте збитки актом і далі стягуєте всі збитки і борги у суді, просите суд і в цій справі винести ухвалу ,про забезпечення виконання рішення суду та направити виконавчий документ також до органу ДВС на примусове виконання.

    Все це можливо після отримання вами свідоцтва про право на спадщину.

    Охорону майна за заявою встановить суд ,або нотаріус.

    Судові процеси не очікуються швидкими, але мають розумні строки.

    Листування з судом і іншими органами проводьте письмово - документи це допустимі докази.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Промський Євгеній Сергійович
    15%

    Добрый день!

    1. Имею ли я право попасть в квартиру без её присутствия? Если и имею, то каким образом это сделать законно? Чем руководствоваться?

    Вы как совладелец квартиры имеете полное право попасть туда и пользоваться квартирой. Вам нужно вызвать медвежатника, полицию, вскрыть квартиру в их присутствии. Но Вам нужно документально подтвердить свое право собственности на квартиру.

    Цивільний кодекс України https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15#Text

    Стаття 317. Зміст права власності

    1. Власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном.

    2. На зміст права власності не впливають місце проживання власника та місцезнаходження майна.

    Стаття 318. Суб'єкти права власності

    1. Суб'єктами права власності є Український народ та інші учасники цивільних відносин, визначені статтею 2 цього Кодексу.

    2. Усі суб'єкти права власності є рівними перед законом.

    Стаття 319. Здійснення права власності

    1. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

    2. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону.

    При здійсненні своїх прав та виконанні обов'язків власник зобов'язаний додержуватися моральних засад суспільства.

    3. Усім власникам забезпечуються рівні умови здійснення своїх прав.

    4. Власність зобов'язує.

    5. Власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію та природні якості землі.

    6. Держава не втручається у здійснення власником права власності.

    7. Діяльність власника може бути обмежена чи припинена або власника може бути зобов'язано допустити до користування його майном інших осіб лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

    8. Особливості здійснення права власності на культурні цінності встановлюються законом.

    {Частина восьма статті 319 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2518-VI від 09.09.2010}

    Стаття 321. Непорушність права власності

    1. Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

    2. Могла ли она за моей спиной переоформить документы на квартиру на свое имя? Сейчас война и возможно, есть законы новые касательно недвижимости.

    Так как вы являетесь собственником без вашей воли переоформить квартиру невозможно, особенно в военное время, когда наложены различные ограничения на продажу недвижимости во избежание различный мошеннических схем.

    При возникновении вопросов нажимайте кнопку "Обратиться". Буду рад помочь

    Пуха Наталія ТендерОк
    15%

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    1. Имею ли я право попасть в квартиру без её присутствия? Если и имею, то каким образом это сделать законно? Чем руководствоваться?

    Майно розподіляється між законними спадкоємцями в порядку їх спорідненості в рівних частинах. Якщо є спадкоємці першої черги, всі решта право на майно спадкодавця не мають. У разі якщо договір про приватизацію був складений не на одну особу, а на групу людей, тоді спадкоємцю дістанеться тільки частка в приватизованій квартирі після смерті родича.

    Відповідно до пункту 12 постанови та астини другої статті 372 ЦК при поділі майна, що є у спільній сумісній власності, за рішенням суду частка співвласника може бути збільшена або зменшена з урахуванням обставин, які мають істотне значення. У разі смерті співвласника приватизованого будинку (квартири) частки кожного із співвласників у праві спільної власності є рівними, якщо інше не було встановлено договором між ними відповідно до статей 370, 372 ЦК. Частка померлого співвласника не може бути змінена за рішенням суду.

    Тобто, якщо Ви є власником квартири, визивайте поліцію, та актом опису змінюйте замки та користуйтесь своїм майном.

    2. Могла ли она за моей спиной переоформить документы на квартиру на свое имя? Сейчас война и возможно, есть законы новые касательно недвижимости.

    Оформити частину на спадщину могла, так як це її законне прво. Рекомендую зробити витяг з реєстру нерухомого майна та дізнайтесь, що з власністю нерухомості.

    Успіхів

    Мєньков Андрій Васильович
    15%

    Добрый день Алина.

    Отвечаю на ваши вопросы.

    1. Имею ли я право попасть в квартиру без её присутствия? Если и имею, то каким образом это сделать законно? Чем руководствоваться?

    Да, Вы имеете полное право попасть в свою квартиру без присутствия супруги вашего отца, поскольку являетесь совладельцем квартиры (имеете 1/4 часть квартиры). Но нужны конечно же документы, подтверждающие, что Вы являетесь собственником 1/4 части.

    В идеале Ва необходимо обратиться в суд и иском об устранении препятствий в пользовании квартирой путем вселения, но это будет очень долго. Также Вы можете просить чтобы суд определил порядок пользования квартирой. И все равно нужно будет бегать сначала с исполнителем, а потом с полицией чтобы выполнить решение суда. Могут пройти годы.

    Как вариант суд может признать за Вами и дочерьми по 1/3 части квартиры, а Вы выплатите стоимость 1/4 части супруге жены (если она собственник 1/4 части после смерти вашего отца, тоесть получила свидетельство о праве на наследство).

    Но быстрее будет если Вы замените дверной замок и все. Пусть потом она за вами бегает. Фиксируйте происходящее на камеру, желательно безпрерывной съемкой. Не лишним будет присутствие соседей как свидетелей. Войдя в квартиру подробно снимите на камеру содержимое квартиры, чтобы Вам не предъявили потом претензии о пропаже вещей.

    В принципе Вы можете действовать паралельно. И обратиться в суд и поменять замки.

    2. Могла ли она за моей спиной переоформить документы на квартиру на свое имя? Сейчас война и возможно, есть законы новые касательно недвижимости.

    Поскольку отец умер в 2018 году его супруга как наследница 1 очереди по закону приняла наследство (1/4 часть), но при условии что проживала на момент смерти вместе с наследодателем. Если Вы также как наследник 1 очереди по закону подавали заявление к нотариусу о принятии наследства, то соответственно также можете претендовать на 1/8 части квартиры после умершего отца.

    В случае если супруга не проживала на момент смерти с отцом и Вы не обращались к нотариусу, то наследство не принял никто из наследников. Тогда для принятия наследства придется восстанавливать сроки через суд, но нужны уважительные причины почему не обратились вовремя к нотариусу.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте, Алина!

    "Вопросы.1. Имею ли я право попасть в квартиру без её присутствия? Если и имею, то каким образом это сделать законно? Чем руководствоваться"?

    - ДА, ИМЕЕТЕ ПРАВО, НА ОСНОВАНИИ ДОКУМЕНТОВ О ПРАВЕ СОБСТВЕННОСТИ, ЛИБО В СУДЕБНОМ ПОРЯДКЕ.

    Відповідно до статті 47 Конституції України кожен має право на житло. Ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше, як на підставі закону за рішенням суду. Зазначені конституційні приписи відображені і на рівні житлового законодавства, зокрема статтею 9 Житлового кодексу УРСР встановлено, що ніхто не може бути виселений із займаного приміщення або обмежений у праві користування ним інакше як на підставах і в порядку, передбаченому законодавством.

    Європейський суд з прав людини у своїй практиці послідовно дотримується позиції, що втрата житла є найбільш крайньою формою втручання у право на повагу до житла («Kryvitska and Kryvitskyy v.Ukraine», заява № 30856/03), наголошує, що втручання у право на повагу до житла має бути не лише законним, але й «необхідним у демократичному суспільстві» (Zehentner v.Austria), заява № 20082/02, пункт 56, ECHR 2009).

    ЦИВІЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2003, №№ 40-44, ст.356):

    Цивільний кодекс України | від 16.01.2003 № 435-IV (rada.gov.ua)

    КНИГА ТРЕТЯПРАВО ВЛАСНОСТІ ТА ІНШІ РЕЧОВІ ПРАВАРозділ IПРАВО ВЛАСНОСТІГлава 23ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТІСтаття 316. Поняття права власності

    1. Правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб.

    2. Особливим видом права власності є право довірчої власності, яке виникає внаслідок закону або договору.

    Стаття 317. Зміст права власності

    1. Власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном.

    2. На зміст права власності не впливають місце проживання власника та місцезнаходження майна.

    Стаття 318. Суб'єкти права власності

    1. Суб'єктами права власності є Український народ та інші учасники цивільних відносин, визначені статтею 2 цього Кодексу.

    2. Усі суб'єкти права власності є рівними перед законом.

    Стаття 319. Здійснення права власності

    1. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

    2. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону.

    При здійсненні своїх прав та виконанні обов'язків власник зобов'язаний додержуватися моральних засад суспільства.

    3. Усім власникам забезпечуються рівні умови здійснення своїх прав.

    4. Власність зобов'язує.

    5. Власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію та природні якості землі.

    6. Держава не втручається у здійснення власником права власності.

    7. Діяльність власника може бути обмежена чи припинена або власника може бути зобов'язано допустити до користування його майном інших осіб лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

    8. Особливості здійснення права власності на культурні цінності встановлюються законом.

    Стаття 320. Використання власником свого майна для здійснення підприємницької діяльності

    1. Власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, встановлених законом.

    2. Законом можуть бути встановлені умови використання власником свого майна для здійснення підприємницької діяльності.

    Стаття 321. Непорушність права власності

    1. Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

    2. Особа може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

    3. Примусове відчуження об'єктів права власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього та повного відшкодування їх вартості, крім випадків, встановлених частиною другою статті 353 цього Кодексу.

    Стаття 322. Тягар утримання майна

    1. Власник зобов'язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.

    Стаття 323. Ризик випадкового знищення та випадкового пошкодження майна

    1. Ризик випадкового знищення та випадкового пошкодження (псування) майна несе його власник, якщо інше не встановлено договором або законом.

    Стаття 325. Право приватної власності

    1. Суб'єктами права приватної власності є фізичні та юридичні особи.

    2. Фізичні та юридичні особи можуть бути власниками будь-якого майна, за винятком окремих видів майна, які відповідно до закону не можуть їм належати.

    3. Склад, кількість та вартість майна, яке може бути у власності фізичних та юридичних осіб, не є обмеженими.

    Законом може бути встановлено обмеження розміру земельної ділянки, яка може бути у власності фізичної та юридичної особи.

    "2. Могла ли она за моей спиной переоформить документы на квартиру на свое имя? Сейчас война и возможно, есть законы новые касательно недвижимости"?

    - НЕТ, ЭТО ЗАКОННЫМ ПУТЕМ НЕВОЗМОЖНО СДЕЛАТЬ.

    При наличии вопросов обращайтесь через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!

    Крикун Сергій  Павлович
    10%

    Закон України " Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1952-15#n336):

    "Стаття 32. Надання інформації з Державного реєстру прав

    1. Інформація про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі прав, є відкритою, загальнодоступною та платною, крім випадків, передбачених цим Законом.

    2. Для фізичних та юридичних осіб інформація за об’єктом нерухомого майна та суб’єктом речового права надається в електронній формі через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України, за умови ідентифікації такої особи (фізичної або юридичної) з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного засобу ідентифікації особи, або в паперовій формі.

    Інформація про зареєстровані права та їх обтяження, отримана в електронній чи паперовій формі за допомогою програмного забезпечення Державного реєстру прав, має однакову юридичну силу та використовується відповідно до законодавства.

    Інформація з Державного реєстру прав не надається фізичним та юридичним особам у разі невнесення плати за надання інформації або внесення її не в повному обсязі.

    Порядок надання інформації з Державного реєстру прав визначається Кабінетом Міністрів України...".

    "ПОРЯДОК надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1127-2015-%D0%...):

    "..2. Терміни, що вживаються у цьому Порядку, мають таке значення:

    надавач інформації з Державного реєстру прав - державний реєстратор прав на нерухоме майно (далі - державний реєстратор), адміністратор центру надання адміністративних послуг або помічник нотаріуса...

    5...Пошук відомостей про зареєстровані речові права здійснюється за одним або декількома з таких ідентифікаторів:

    щодо нерухомого майна:

    - реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна;...

    щодо суб’єкта речового права, обтяження - фізичної особи:

    - прізвище, ім’я та (за наявності) по батькові;

    - номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

    - номер та за наявності серія документа, що посвідчує таку особу;

    - реєстраційний номер облікової картки платника податків;...

    7. За надання інформації з Державного реєстру прав, у випадках, передбачених законом, справляється адміністративний збір...

    9. Інформація з Державного реєстру прав надається незалежно від місцезнаходження нерухомого майна...

    Надання інформації у паперовій формі

    10. Для отримання інформації з Державного реєстру прав у паперовій формі особа, яка бажає отримати таку інформацію, звертається до будь-якого надавача інформації з Державного реєстру прав.

    11. Надавач інформації з Державного реєстру прав встановлює особу, що звернулася за отриманням інформації з Державного реєстру прав, на підставі передбаченого Законом України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” документа, який посвідчує таку особу, відомості про що вносяться до Державного реєстру прав...".

    ---

    Доброго дня, Аліно! Спочатку зверніться до помічника нотаріуса про надання інформації з Реєстру речових прав на нерухоме майно щодо Вашої квартири - в Реєстрі співвласниками квартири будуть зазначені особи, що приймали участь у її приватизації, в тому чилі Ваша особа. З цим документом про інформацію зверністься до служби міста, що надає послуги з відкривання дверей помешкання - на вимогу служби надасте цей документ про Ваше право власності на квартиру (скоріше всього, не будуть вимагати, можливо паспорт з реєстрацією місця проживання у цій квартирі). Після доступу до квартири вчиніть заходи безпеки (змініть замки).

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день, Алина!

    Ответы на ваши вопросы зависят от правоустанавливающих документов, которые у вас есть на данный объект.

    Если все документы оформлены надлежащим образом, доступ к помещению вы можете получить и вне воли родственницы.

    Набирайте.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України