Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 29 августа 2022, вопрос №72120

Мобилизация в военное время

Добрый день. Моего мужа вызывают в воинкомат. Мы переселенцы, ему 58 лет, двое детей,снят с учета давно но не по болезни. У меня заболевание при котором дают инвалидность, но инвалидность еще не оформляла. Сейчас кризис заболевания, обострение. Если дадут 3 группу инвалидности, его всеравно заберут служить или нет? Я сама с детьми часто не справляюсь, мучаюсь от боли, а здесь у нас никого нет. Пожалуйста ответьте, буду благодарна.

Ответы юристов (3)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен год назад

    Адвокат, г. Киев

    Він має з'явитися до ТЦК, це факт, і лише за результатами ВЛК буде видно, чи можуть його взагалі мобілізувати, в той самий час. з урахуванням його віку, є дуже сумнівним таких розвиток подій

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Якщо чоловік отримав повістку до ТЦК, і вона оформлена, а також вручена законно, не з'явитись за цим викликом можно лише за поважної причини, такої, наприклад, як лікарняний!

    Чоловік може мати право на відстрочку, якщо Вас визнаються інвалідом - незалежно від групи.

    Виникнуть питанняЮ, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Юлія!

    Якщо у Вас буде 3 група інвалідності, він не підлягатиме призову. Хоча я сумніваюсь, що і без відстрочки, його призвуть на службу.

    Утім може бути всяке. Проаналізуйте уважно статт. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо можливої наявності іншої підстави для відстрочки.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України