Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 15 сентября 2022, вопрос №72991

Как снять арест с части квартиры

В 2007 году меня посадили, по приговору суда у меня была конфискация имущества наложили арест на 1/3 квартиры которая мне принадлежала, исполнительная служба ничего не продала, узнавал, дело в архиве на имуществе арест, как его снять?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Після отримання рішення суду або виконавчого напису нотаріуса, кредитор має 3 роки, щоб звернутися з цими документами до виконавчої служби. Приватний виконавець здійснює заходи для примусового виконання рішення, але якщо виконати його не вдається: виконавчий документ повертається стягувачу. Це може бути у випадках, коли в боржника відсутні будь-які кошти та майно, на яке можна накласти стягнення.

    Повернення виконавчого документа назад кредитору – ще не означає, що виконавче провадження закрили. Кредитор має право знову звернутися до виконавця і розпочати нове провадження. Але за умови, що не минув той 3-річний строк в межах якого можна подавати виконавчий документ на виконання.

    Розрахувати ці 3 роки не завжди просто без аналізу документів. Закон “Про виконавче провадження містить перелік підстав, коли цей строк переривається ”. Наприклад, увесь той час, поки виконавець вів провадження, що не дало результату – не зараховується до строку давності пред’явлення документа до виконання.

    Отже, закриття виконавчого провадження за строком давності можливе лише тоді, коли минув 3-річний строк пред’явлення документа до виконання. Фактично цей строк зазвичай набагато більший з урахуванням усіх обставин, які його переривали.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України