Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 21 сентября 2022, вопрос №73262

Задача земельне право

ПП „Будхолдінг” (далі – ПП) отримало в оренду земельну ділянку для будівництва багатоквартирного жилого будинку по вул. Шевченка в м. Тернополі. На отриманій для зазначеного виду використання ділянці в процесі здійснення будівництва ПП розпочало видобування за допомогою насосу підземних вод з глибини 18 м., а також піску та глини. Внаслідок зазначеного видобування ПП було використано 1,5 тис. куб. м. підземних вод та близько 20 тон піску та глини.
За наслідками перевірки, проведеної територіальним органом державного гірничого нагляду (Управлінням Державної служби України з питань праці у Тернопільській області), директора ПП притягнуто до адміністративної відповідальності за незаконне видобування вод та корисних копалин. Одночасно Тернопільською окружною прокуратурою відносно директора за цими ж фактами було порушено кримінальну справу та подано до суду позов про стягнення шкоди, завданої неправомірним використанням природних ресурсів.
Визначити види правовідносин, які виникли.
Яким є порядок видобування підземних вод та корисних копалин в Україні?
Надати оцінку діям ПП, Держпраці та прокуратури із посиланням на чинне законодавство.
Вирішити справу.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Вчитись, вчитись і ще раз вчитись!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України