Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 30 сентября 2022, вопрос №73772

Перетинання кордону з інвалідом 2 групи

Доброго дня. Ситуація така: зять намагався виїхати з тещою за кордон. Теща є інвалідом 2 групи. Вони мали усі документи рідства та інвалідності, але їм відмовили через те, що в них різна прописка.
Моє питання. Якщо вони отримують статус ВПО ( внутрішньо переміщенних осіб ), це буде розглядатись як факт їх совмісного проживання аби перетенути кордон?

Дякую, гарного дня !

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Владиславе!

    Справа в тім, що зараз внесені зміни в каконодавство, пов'язане з правилами перетину кордону, але багато хто про це ще не знає! Наприклад, не обов'язково мати однакову прописку - є інші шляхи вирішення цього питання і так дальше...

    Для аналізу конкретно Вашої ситуації зверніться до мене персонально, натиснувши зелену кнопку "звернутись". Обов'язково допоможу!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Згідно до останніх змін до Правил перетину кордону, У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право особи, які мають одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи і супроводжують одного із таких батьків для виїзду за межі України, за наявності документів (їх нотаріально засвідчених копій), що підтверджують родинні зв’язки, інвалідність, а також документів, що підтверджують спільне проживання (їх задеклароване або зареєстроване місце проживання (перебування) збігається із задекларованим або зареєстрованим місцем проживання (перебування) їх батьків чи батьків дружини (чоловіка), або здійснення догляду за своїми батьками чи батьками дружини (чоловіка), що підтверджується актом встановлення факту здійснення догляду за одним із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка).

    Тобто у випадку, якщо Ви отримаєте довідки ВПО з мешканням за однією адресою, цього буде достатньо для перетину кордону. Або ВИ можете отримати акт встановлення факту здійснення догляду, який складається на підставі звернення особи з інвалідністю І чи ІІ групи або особи, яка здійснює догляд, до районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради із заявою про здійснення особою такого догляду. У випадку, якщо особа з інвалідністю І чи ІІ групи є взятою на облік внутрішньо переміщеною особою, звернення із заявою про здійснення догляду подається за місцем реєстрації фактичного місця проживання такої внутрішньо переміщеної особи. На підставі такого звернення особи з інвалідністю І чи ІІ групи або особи, яка здійснює догляд, районною, районною у мм. Києві та Севастополі держадміністрацією, виконавчим органом сільської, селищної, міської ради не пізніше ніж протягом п’яти робочих днів після надходження заяви складається акт встановлення факту здійснення догляду в довільній формі. Зазначений акт надсилається заявнику або видається особисто за його бажанням.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Владислав Клиент год назад

    Станіславе Олеговичу, дуже вам дякую! Гарного вечора

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Будь ласка. Якщо моя консультація Вам допомогла, натисніть, прошу на зелену галочку біля мого фото


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України