Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 30 сентября 2022, вопрос №73789

Чи можу я подавати заявку на житло з жовтня під 3-% ,якщо я медик, але зараз в декретній відпустці.Дяукую

Чи можу я подавати заявку на житло з жовтня під 3%,якщо я медик але в декретній відпустці.чи я підходжу під цю категорію.дякую

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Марія!

    З 1 жовтня отримати пільговий кредит під 3% на 20 років з початковим внеском в розмірі 20% для купівлі житла зможуть:

    • військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони;
    • медики;
    • вчителі та педагогічні працівники;
    • науковці.

    Роботодавці цих категорій працівників матимуть можливість компенсувати їм початковий внесок та частину тіла кредиту за рахунок бюджетних програм (розмір компенсації залежить від вислуги).

    Пізніше програма стане доступною для всіх тих, чия житлова нерухомість не перевищує 52,5 кв м +21 кв м на кожного члена сім’ї.

    У рамках програми "Доступна іпотека" можна буде придбати житло до 52,5 кв м загальної площі + 21 кв м на кожного наступного члена сім’ї. Якщо йдеться про обласний центр, то в будинку, що знаходиться в експлуатації не більше 10 років. Вартість не повинна перевищувати оціночну, визначену оцінником або співробітником банку.

    Також вартість 1 кв м не має перевищувати опосередковану вартість спорудження, визначену Мінрегіоном та збільшену в 2,5 рази для обласних центрів, міст з населенням понад 300 тис осіб, на відстані до 15 км від Києва, в 2 рази –-для міст з населенням 100-300 тис осіб, в 1,75 рази - для інших населених пунктів.

    Житло застрахують від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оціночну вартість, додали в Мінекономіки.

    Що стосується відповіді на Ваше питання, то можливість отримання кредиту буде залежати від Вашого роботодавця, як також від того, в якій саме декретній відпустці Ви знаходитесь і як швидко збираєтесь звідтам вийти.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України