Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 02 октября 2022, вопрос №73847

Повернення в Україну

Доброго дня, у постанові "Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України" пише - "Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, зазначені в абзацах третьому - сьомому, дев’ятому і десятому цього пункту, які супроводжували осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, чи дітей, визначених пунктом 2-2 цих Правил, для виїзду за межі України, зобов’язані повернутися в Україну не пізніше повернення на територію України осіб, яких вони супроводжували.", скажіть будь ласка, яка може відповідальність бути при порушенні цього пункту, якщо супроводжуючий\опікун повернеться назад в Україну пізніше людини яку опікує? І що буде якщо повернеться пізніше але коли військовий стан вже не діятиме?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Василю!

    Відповідальності поки що не має... Але, аби себе убезпечити від можливих проблем, Вам треба буде після виїзду з України виконати певні дії, які допоможуть Вам їх повністю уникнути!

    Зверніться до мене персонально, і я надам необхідний алгоритм дій для вирішення цієї проблеми. Для того треба лише натиснути кнопку "звернутись" біля мого профілю!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю, Василю.

    ТАК, ДІЙСНО, НОРМА ПРО ОБОВ'ЯЗКОВЕ СПІЛЬНЕ ПОВЕРНЕННЯ З'ЯВИЛАСЬ.

    АЛЕ У ТОЙ ЖЕ ЧАС, ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОВЕРНЕННЯ ПІСЛЯ ОСОБИ, ЯКУ ВИ СУПРОВОДЖУВАЛИ, ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ УКРАЇНИ НЕ ВИЗНАЧЕНО. ЦЕ ЩОСЬ НА КШТАЛТ КОМЕНДАНТСЬКОЇ ГОДИНИ. ВСІ ЗНАЮТЬ, ЩО ПОРУШУВАТИ ЇЇ НЕ МОЖНА, АЛЕ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ЦЕ НЕМАЄ.

    АЛЕ НЕ ВИКЛЮЧЕНО, ЩО СКОРО ТАКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПРИ ПОВЕРНЕННІ ПІЗНІШЕ ОСОБИ, ЯКУ СУПРОВОДЖУЄТЕ, МОЖЕ З'ЯВИТИСЬ.

    ХОЧА НА МОЮ СУБ'ЄКТИВНУ ДУМКУ, ЦЬОГО НЕ БУДЕ. АДЖЕ ПОВЕРНЕННЯ ТАКИХ ОСІБ В УКРАЇНУ РАЗОМ АБО ОКРЕМО МОЖЕ ЗАЛЕЖАТИ ВІД БАГАТЬОХ ОБ'ЄКТНИХ ФАКТОРІВ.

    НАРАЗІ ЖОДНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НЕМАЄ.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України