Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 04 октября 2022, вопрос №73930 250₴

Административный протокол 130 ст

Выписали протокол по 130 ст . У врача показал драгер 0,4 потом 0,46 (дважды задувал) . Остановил один патруль , потом приехал второй : долго общались в стороне , затем подошли ко мне с включенными камерами и мы поехали к врачу. В протоколе , про первый патруль который остановил , ничего не говорится , также как и о более низком результате алкотестера в заключении врача.
В суд пришла смс , без почтового уведомления. Права не забрали т к дия была . Суд через неделю. Есть идеи по предотвращению лишения прав ?

Ответы юристов (14)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Стасе!

    Перш за все треба чітко знати, що і поліцейські, які проводять огляд і лікар, який проводить алкотест, не мають права порушувати порядок, передбачений законом для таких процедур!

    Порядок проходження огляду викладений у "Інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції", затверджена Наказом МВС 9.11.15 року за № 1452/735та ст. 266 КУпАП і сладається з наступного.

    2. Огляду на стан сп’яніння підлягають водії транспортних засобів, щодо яких у поліцейського уповноваженого підрозділу Національної поліції України (далі – поліцейський) є підстави вважати, що вони перебувають у стані сп’яніння згідно з ознаками такого стану.

    п. 3 Ігструкції. Ознаками алкогольного сп’яніння є:

    запах алкоголю з порожнини рота;

    порушення координації рухів;

    порушення мови;

    виражене тремтіння пальців рук;

    різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя;

    поведінка, що не відповідає обстановці.

    Обов’язково потрібна присутність двох свідків!

    п. 6 Інструкції. Огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу проводиться в присутності двох свідків.

    Не можуть бути залучені як свідки поліцейські або особи, щодо неупередженості яких є сумніви.

    п. 10 Інструкції. Результати огляду на стан сп’яніння водія транспортного засобу, проведеного поліцейським, зазначаються в акті огляду на стан алкогольного сп’яніння з використанням спеціальних технічних засобів (далі – акт огляду). У випадку установлення стану сп’яніння результати огляду, проведеного поліцейським, зазначаються у протоколі про адміністративне правопорушення, до якого долучається акт огляду.

    Акт огляду складається у двох примірниках, один з яких вручається водію, а другий залишається у поліцейського та/або долучається до протоколу про адміністративне правопорушення у разі встановлення стану сп’яніння.

    Якщо технічними характеристиками спеціального технічного засобу передбачається роздрукування на папері його показників, ці результати долучаються до протоколу про адміністративне правопорушення.

    Час проходження огляду обмежений.

    Огляд осіб на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, здійснюється в закладах охорони здоров’я не пізніше двох годин з моменту встановлення підстав для його здійснення. Огляд у закладі охорони здоров’я та складення висновку за результатами огляду проводиться в присутності поліцейського.

    Найголовніше те, що огляд особи на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, проведений з порушенням вищенаведених вимог, вважається недійсним.

    НА ЩО ТРЕБА ОСОБЛИВО ТЗВЕРНУТИ УВАГУ ПРИ ВІДБИРАННІ АЛКОТЕСТУ ЛІКАРЕМ:

    Пункти 16-22 Інструкції.

    16. Висновок щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (далі – висновок щодо результатів медичного огляду особи на стан сп’яніння) (додаток 4), видається на підставі акта медичного огляду.

    17. Зміст висновку щодо результатів медичного огляду особи на стан сп’яніння повідомляється оглянутій особі в присутності поліцейського, який її доставив, про що робиться запис у вищезазначеному висновку.

    18 Усі записи в акті медичного огляду та висновку щодо результатів медичного огляду особи на стан сп’яніння повинні бути розбірливими, не допускається формулювання «Норма».

    19. Акт медичного огляду особи складається в одному примірнику, який залишається в закладі охорони здоров’я.

    20. Висновок щодо результатів медичного огляду особи на стан сп’яніння складається в усіх випадках безпосередньо після огляду особи у трьох примірниках: перший примірник видається під підпис поліцейському, який доставив дану особу на огляд, другий видається оглянутій особі, а третій залишається в закладі охорони здоров’я.

    21. Кожний випадок огляду на стан сп’яніння у закладі охорони здоров’я реєструється в журналі реєстрації медичних оглядів осіб з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

    22. Висновки щодо результатів медичного огляду осіб на стан сп’яніння, складені з порушенням вимог цієї Інструкції, вважаються недійсними.

    НАРЕШТІ, ЯК ОСКАРЖИТИ ПОСТАНОВУ ЗА СТ. 130 КУпАП:

    Провадження в справі про адміністративне правопорушення за ст. 130 КУпАП найчастіше закривають за таких обставин:

    1) за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення;

    2) закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу;

    Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи. Без Вас справа не повинна розглядатися, але якщо Ви навмисно затягуєте процес суди часто виносять Постанови за відсутності водіїв. Таким чином, якщо пройшло більш ніж 3 місяці справа має бути закрита.

    Як довести, що у Вашому випадку не має складу або події адмін правопорушення?

    Пам’ятайте, що весь процес складання протоколу та спілкування з поліцейським повинен фіксуватися на нагрудну камеру. У разі виникнення якихось питань, Ви маєте право витребувати відеозапис. Також необхідно залучати свідків та будь-які можливі докази Вашої невинуватості. Згадайте, поліцейськи виключали свої камери!

    Доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

    Участь захисника (адвокат по 130 КУпАП) можлива и бажана!

    У розгляді справи про адміністративне правопорушення можуть брати участь адвокат, інший фахівець у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи. Перед усім потрібно розуміти, що оскарження протоколу у суді потребує деяких навичок і не слід нехтувати допомогою адвоката.

    Адвокат має право знайомитися з матеріалами справи, заявляти клопотання, за дорученням особи, яка його запросила, від її імені подавати скарги на рішення органу (посадової особи), який розглядає справу, а також мають інші права, передбачені законами України.

    Повноваження адвоката на участь у розгляді справи за ст. 130 КУпАП підтверджуються довіреністю на ведення справи, посвідченою нотаріусом або посадовою особою, якій відповідно до закону надано право посвідчувати довіреності, або ордером чи дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги, або договором про надання правової допомоги. До ордера обов’язково додається витяг з договору, в якому зазначаються повноваження адвоката або обмеження його прав на вчинення окремих дій як захисника. Витяг засвідчується підписами сторін.

    НІКОЛИ НЕ ТРЕБА ПЕРЕДЧАСНО ОПУСКАТИ РУКИ У ТАКИХ ВИПАДКАХ. ТИМ БІЛЬШЕ, ЩО З ОГЛЯДУ НА НИЗЬКИЙ РІВЕНЬ АЛКОГОЛЮ У ВАШІЙ КРОВІ ШАНСИ УНИКНУТИ ПОКАРАННЯ У ВАС ДУЖЕ ВИСОКІ!

    Не треба забувати, що об’єктивною стороною правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 130, є керуванням транспортними засобами особами саме в стані сп’яніння, а якщо останній зовсім не значний, то і самого факту правопорушення може не бути! Головне правиль підійти до тактики власного захисту, а також знайти досвідченного захисника.

    Я міг би Вам розказате про це набагато більше та конкретніше, як би знав деталі цієї справи. Так що, будуть питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь на них відповісти в по мірі своїх знань та досвіду допомогти!

    Успіхів Вам!

    Стас Клиент год назад

    Если я отказался дуть на месте , поехали к врачу. Он же должен был брать мочу или кровь или слюну .

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич год назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Общаться в чате

      Стас!

      Звичайно, він повинен був це зробити! Якщо не зробив, то 130-ї не буде! Але я мушу в тому переконатися. Так що, на мою думку, нам варто поговорити про це телефонічно. Я дзнаюсь про Ваш номер телефону, якщо Ви натисните кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Савченко Олександр
      Савченко Олександр год назад

      Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

      Стас!

      Ні, проведення лабораторних досліджень є обов'язковим лише для визначення наркотичного засобу або психотропної речовини.

    Корнійчук Євген Іванович

    Добрый день, Если на видео с камеры полицейского нет момента остановки где вы находитесь за рулём у вас есть шансы выиграть дело если убедите судью что вы не ехали а просто сидели в машине.

    Нужена более детальная информация для детальной консультации, нажимайте кнопку обратиться.

    Савченко Олександр
    24%
    Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Доброго дня, Стас!

    В суд пришла смс , без почтового уведомления. Права не забрали т к дия была . Суд через неделю. Есть идеи по предотвращению лишения прав ? - у даному випадку Вам загрожує штраф 17 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text).

    Варіант лише один - ознайомлюватися з матеріалами справи та подавати до суду клопотання про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у зв`язку з відсутністю у ваших діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

    Якщо бажаєте, можу вже сьогодні підготувати таке клопотання для Вас. Маю успішну практику по таким справам.

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Стас.

    Выписали протокол по 130 ст . У врача показал драгер 0,4 потом 0,46 (дважды задувал) . Остановил один патруль , потом приехал второй : долго общались в стороне , затем подошли ко мне с включенными камерами и мы поехали к врачу. В протоколе , про первый патруль который остановил , ничего не говорится , также как и о более низком результате алкотестера в заключении врача.В суд пришла смс , без почтового уведомления. Права не забрали т к дия была . Суд через неделю. Есть идеи по предотвращению лишения прав ?

    Звичайно, ідеї є, але у будь-якому випадку я б Вам радив укладати договір із адвокатом, який буде представляти Ваші інтереси.

    Таке комплексне питання на сайті однією консультацією, на жаль, не вирішується. Мої доводи, наприклад, підказують, що потрібно пропрацювати в таких напрямках:

    1. Законність причини зупинки ТЗ.

    2. Хто був за кермом.

    3. Процес освідування до приїзду до лікаря.

    4. Процес освідування безпосередньо в закладі охорони здоров'я.

    Є багато нюансів.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".

    Карпенко Андрей Владимирович
    20%
    Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Здравствуйте!

    Состояние опьянения подразумевает пребывание нервной системы человека в особенном, изменённом виде, нарушающем привычное мышление и поведение. Это может быть результатом употребления спиртосодержащих напитков, а также применения сильнодействующих психотропных веществ: токсических и наркотических.

    13 ноября 2015 года вступила в силу Инструкция Министерства внутренних дел о порядке выявления у водителей транспортных средств признаков алкогольного, наркотического или другого опьянения или пребывания под воздействием лекарственных препаратов, снижающих внимание и скорость реакции.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1413-15#Text

    Статья 266 КУоАП устанавливает, что водители, в отношении которых есть основания полагать, что они находятся в состоянии алкогольного, наркотического или другого опьянения либо под воздействием лекарственных препаратов, снижающих их внимание и скорость реакции, подлежат отстранению от управления транспортными средствами и осмотру на соответствующее состояние.

    Прохождение освидетельствования в медучреждениях

    Осмотр проводится врачом (в сельской местности при отсутствии врача - фельдшером фельдшерско-акушерского пункта), который прошел тематическое усовершенствование по соответствующей программе в соответствии с действующим законодательством.

    Врач или фельдшер должен ознакомиться с документами лица, которое осматривает (паспорт, личное удостоверение, удостоверение водителя и т.п.). Однако отсутствие документов не может быть причиной для отказа в проведении освидетельствования на состояние опьянения. В этом случае в акте медицинского освидетельствования данные о внешнем виде водителя, а также то, что данные об этом лице записаны с его слов.

    Перечень учреждений здравоохранения, которым предоставляется право проведения осмотра на состояние опьянения, утверждается управлениями здравоохранения местных государственных администраций. Проведение осмотра лиц на состояние опьянения в других заведениях запрещается.

    Учитывайте также следующие требования:

    • осмотр в мед учреждении проводится в присутствии полицейского;
    • должен быть проведен не позднее двух часов с момента установления оснований для его осуществления (можно привязывать к времени остановки)
    • должен быть соответствующим образом зарегистрирован в медучреждении.

    При нарушении каких-либо вышеуказанных требований, осмотр будет считаться недействительным.

    В медицинском учреждении осмотр проводится врачом, имеющим соответствующую квалификацию, по методике, утвержденной Минздравом. Используемые при этом приборы и оборудование для лабораторных исследований также должны иметь свидетельство о поверке.

    Осмотр в учреждении здравоохранения проводится врачом с проведением лабораторных исследований измерительной техникой, имеет сертификат соответствия и свидетельство о поверке.

    Проведение лабораторных исследований на определение наркотического средства или психотропного вещества обязательны.

    Использование в учреждениях здравоохранения для проведения лабораторных исследований измерительной техники и оборудования, разрешенных МОЗ, подтверждается сертификатом соответствия и свидетельством о поверке рабочего средства измерительной техники.

    Образцы биологической среды для лабораторного исследования отбираются в две емкости. Содержание одной емкости используется для первичного исследования, содержимое второй емкости сохраняется в течение 90 дней.

    По результатам освидетельствования на состояние опьянения и лабораторных исследований устанавливается диагноз, который вносится в акт медицинского освидетельствования.

    На основании акта медицинского освидетельствования выдается заключение.

    Содержание заключения о результатах медицинского освидетельствования лица на состояние опьянения сообщается освидетельствованному лицу в присутствии полицейского, который его доставил, о чем делается запись в вышеупомянутом заключении.

    Все записи в акте медицинского освидетельствования и заключения о результатах медицинского освидетельствования лица на состояние опьянения должны быть разборчивыми, не допускается формулировка «Норма».

    Акт медицинского освидетельствования лица составляется в одном экземпляре, который остается в учреждении здравоохранения.

    Заключение о результатах медицинского освидетельствования лица на состояние опьянения составляется во всех случаях непосредственно после осмотра лица в трех экземплярах: первый экземпляр выдается под роспись полицейскому, который доставил данное лицо на осмотр, второй выдается освидетельствованному лицу, а третий остается в учреждении охраны здоровья.

    Каждый случай освидетельствования регистрируется в журнале регистрации медицинских осмотров лиц с целью выявления состояния алкогольного, наркотического или другого опьянения или пребывания под воздействием лекарственных препаратов, снижающих внимание и скорость реакции.

    Выводы по результатам медицинского осмотра лиц на состояние опьянения, составленные с нарушением требований настоящей Инструкции, считаются недействительными.

    Следует запомнить, что предметом исследования в медицинском учреждении могут быть только слюна, моча и смывы с поверхности губ, кожного покрова лица и рук. Если невозможно взять указанные образцы биологической среды, то может использоваться кровь.

    По результатам составляется акт медицинского осмотра, на основании которого составляется заключение о результатах медицинского осмотра. Содержание заключения сообщается освидетельствованному лицу в присутствии полицейского.

    Акт медицинского освидетельствования составляется в одном экземпляре, который остается в учреждении здравоохранения.

    Вывод по результатам медицинского осмотра составляется в трех экземплярах: первый экземпляр выдается полицейскому, второй – водителю, а третий остается в медицинском учреждении.

    Каждый случай освидетельствования на состояние опьянения в учреждении здравоохранения регистрируется в соответствующем журнале.

    В каждом случае водителям следует требовать от полицейского или врача медицинского учреждения выполнения каждого этапа процедуры проведения осмотра.

    Выводы по результатам освидетельствования на состояние опьянения, составлены с нарушением указанных выше требований, считаются недействительными.

    Если дело дошло до суда, водитель должен аргументированно изложить свою позицию защиты с учетом всех описанных выше процедур. Основное внимание нужно сосредоточить на несоблюдение работниками полиции процедуры проведения осмотра.

    При любом исходе обязательно получите на руки свой экземпляр вывода о результатах осмотра с подписью врача и печатью. Даже результаты осмотра в медучреждении впоследствии могут быть вами обжалованы.

    Осмотр на состояние опьянения, проведенный с нарушением требований нормативных документов, считается недействительным.

    Рекомендация:

    - обратитесь за юридической помощью к адвокату, специализирующемуся на транспортном праве.

    Последний должен проанализировать весь процесс Вашего освидетельствования, найти нарушения и на этом основании освободить Вас от ответственности.

    Степаненко Артем Тарасович
    Степаненко Артем Тарасович год назад

    Адвокат, г. Гуляйполе, 2 года опыта

    Добрий день, без участі адвоката Вам буде тяжко, щось зробити.

    Мєньков Андрій Васильович
    24%

    Добрый день Стас.

    Если в больнице не брали анализы для лабораторного исследования, то нарушена "ІНСТРУКЦІЯпро порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції" https://ips.ligazakon.net/document/view/RE27858?an... и соответственно нет надлежащих доказательств что Вы находились в состоянии алкогольного или наркотического опьянения. Поэтому суд Вас не лишит прав.

    Но конечно помощь адвоката не будет лишней.

    Гончаренко Константин
    12%
    Гончаренко Константин год назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Позбавити права керування та прийняти рішення , щодо обмеження прав водіння може виключно суд своїм рішенням , тому вам необхідно очікувати рішення суду остаточне.

    Також повідомте письмово вашу страхову компанію про настання страхового випадку ДТП. (долучивши документи , що підтверджують отримання збитків, та копію протоколу з місця аварії.)

    на тих водіїв, які керують транспортом напідпитку, складають «адміністративні протоколи за за ч.1 ст.130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП».

    Це позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф у 17 - ть тисячі гривень.

    Постанову інспектора можна оскаржити , якщо є докази, що вона складена з порушеннями , або обставини не були досліджені в повному обсязі.

    Справа буде передана до суду і вже там Вашому чоловікові необхідно навести аргументи щодо необгрунтованості змісту постанови та просити суд визнати її такою , що не підлягає виконанню.

    Наявність інвалідності чи іншої хвороби. не надає переваг особі порушника.

    Якщо Ви на місці відмовились проїхати до медичного центру для експертизи стану , та висновку про відсутність ознак сп яніння не видано , то довести , що Ваш стан у момент зупинення інспектором , був іншим , майже неможливо, можна звісно пробувати довести , що інспектор порушив правила користування приладом фіксації автоматичного рівня алкоголю у крові - Драгер , але результат є примарним для Вас.

    Ви маєте право залучити державного захисника тут 0 800 213 103 , або приватного.

    Нажаль якщо доказів немає навіть приватні відмовлять нажаль, проте Ви можете після проходження всіх рівнів судочинства України , звернутися до ЕСПЛ.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    20%
    Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте, Стас!

    ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ПОДГОТОВИТЬСЯ К СУДУ И ВЫСТРОИТЬ ЛИНИЮ ЗАЩИТЫ, СНАЧАЛА НУЖНО ОЗНАКОМИТЬСЯ С МАТЕРИАЛАМИ ДЕЛА.

    ВАМ НЕОБХОДИМО ОБРАТИТЬСЯ В СУД С ХОДАТАЙСТВОМ ОБ ОЗНАКОМЛЕНИИ С ДЕЛОМ, ЧТО ЕСТЬ ВАШИМ ПРАВОМ:

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    Кодекс України про адміністра... | від 07.12.1984 № 8073-X (rada.gov.ua)

    "Стаття 268. Права особи, яка притягається до адміністративної відповідальності

    "Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи. Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення у сферах забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, безпеки на автомобільному транспорті та про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), встановлюються статтями 279-1-279-8 цього Кодексу.

    При розгляді справ про адміністративні правопорушення, передбачені частиною першою статті 44, статтями 51, 146, 160, 172-4 - 172-9, 173, частиною третьою статті 178, статтями 185, 185-1, статтями 185-7, 187 цього Кодексу, присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, є обов’язковою. У разі ухилення від явки на виклик органу внутрішніх справ або судді районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду цю особу може бути органом внутрішніх справ (Національною поліцією) піддано приводу.

    Законами України може бути передбачено й інші випадки, коли явка особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, в орган (до посадової особи), який вирішує справу, є обов’язковою".

    При наличии вопросов, обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Добрый день, Стас!

    Если ничего не делать, есть большая вероятность, что суд наложит на Вас штраф 17 000 грн и заберет права на 1 год. Вы писали, что суд через неделю. Потому нужно ознакомится с материалами дела (протоколом, актом осмотра и медицинским заключением, - все три документа должны быть у Вас на руках) и решать, что делать дальше: оставить все как есть или все же подавать заявление о закрытии производства.

    Обращайтесь, если понадобиться моя помощь. Удачи!

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна год назад

    Адвокат, г. Киев, 27 лет опыта

    есть шансы или нет можно понять только после ознакомления с материалами дела и видео,которое по идее должно быть в деле.все индивидуально в данном вопросе,нужна помощь в сопровождении обращайтесь:),есть положительный опыт.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України