Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 04 октября 2022, вопрос №73964

Здравствуйте проблема с выпиской

Добрый вечер недавно приобрёл квартиру ,в итоге оказалось что продавец (мужчина)не выписался каким образом я могу его выписать ?

Ответы юристов (4)

    Промський Євгеній Сергійович

    Добрий день

    Теоретично, новий власник квартири чи іншого житлового приміщення може зняти з реєстрації («виписати») колишнього власника цієї квартири та членів його сім’ї в позасудовому порядку, звернувшись із відповідною заявою до центру надання адміністративних послуг (там, де вони ще не створені – до відповідного підрозділу Державної міграційної служби України).

    Однак незважаючи на вищевказані положення законодавства, органи реєстрації часто бояться брати на себе відповідальність і відмовляють в проведенні дій зі зняття з реєстрації без надання цих документів та заяви особи, місце проживання якої знімається з реєстрації.

    Реально захистити свої права та законні інтереси новий власник квартири чи іншого житлового приміщення може, пред’явивши до колишнього власника та/або членів його сім’ї позов про визнання останніх такими, що втратили право користування житловим приміщенням.

    Втім, навіть рішення про визнання попереднього власника квартири чи іншого житлового приміщення та/або членів його сім’ї такими, що втратили право користування житловим приміщенням, має бути достатньо для зняття їх з реєстрації. Адже відповідно до ст. 7 Закону про свободу пересування таке рішення є самостійною підставою для зняття з реєстрації місця проживання особи.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    ВИ МАЄТЕ ПРАВО зняти особу з реєстрації через ЦНАП.

    Готовий проконсультувати з Вашого питання більш детально.

    НАТИСНИТЬ "звернутись ".

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Юрій.

    Якщо сам він не виписується, звертайтесь до суду із позовною заявою про визнання його таким, що втратив право користування житловим приміщенням.

    Звертайтесь, надам зразки документів.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Дійсно, колеги кажуть правильно: Ви можете виписати його через ЦНАП.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України