Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 04 октября 2022, вопрос №73967

Получение денежной компенсации

Здравствуйте, такой вопрос
Семья (Мама , дочка совершеннолетняя 19 лет , и младший сын 9 лет )
Умер папа семьи на 1 линии боевых действий , он был в официальном браке с женой (мамой детей)
Все документы признаны , и скоро будут отправлены в комиссию на распределения денежной компенсации
Вопрос : Положено ли дочке часть денежной компенсации , прийдет ли ей на какой-то счёт , или вся сумма прийдет маме , а та должна будет отдать часть дочке
И как приходит денежная компенсация , я знаю комиссия в течении 30 дней должна назначить ее
Но вот в каком порядке ,и положено ли дочке получить определенную сумму
(Все документы про смерть, все это собранно уже готовится к отправке на спец комиссию)

Ответы юристов (2)

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Добрий день,

    П.2 Постанови КМУ від 28 лютого 2022 р. № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» вказано установити, що сім’ям загиблих осіб, зазначених у пункті 1 цієї постанови, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 000 000 гривень, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів, передбачених у статті 16-1 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

    Стаття 16- 1Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» визначено особи, які мають право на призначення та отримання одноразової грошової допомоги:

    • батьки,
    • один із подружжя, який не одружився вдруге,
    • діти, які не досягли повноліття,
    • утриманці загиблого (померлого). Утриманцями вважаються члени сім’ї, які мають право на пенсію у разі втрати годувальника відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" за загиблого (померлого) військовослужбовця, військовозобов’язаного або резервіста (особу, звільнену з військової служби, смерть якої настала протягом року після звільнення).
    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Тетяна!

    Грошова компенсація видається на всіх членыв сім'ї першого ступеня рідства, але військомат в таких випадках радить відмовитись їм на користь од ного отримувача, а вже він ділиться з іншими по домовленності. Так, кажуть, виходить скоріше.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України