Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 10 октября 2022, вопрос №74198

Як позбутись співласності по квартирі?

Я та мій брат є співласниками квартири , хочу позбутись співласності, на разі свою половину переписати на нього не можу ,тому що брат в зсу плюс у нього прописана неповнолітня його дитина , чи можу я переписати без його відома свою частку на маму , або відмовитись від своєї частки на користь баби , яка нам подарила цю квартиру, вона являється попереднім валасником?Якщо ні ,то як мені тоді відмовитись від цього , який вихід з положення?

Ответы юристов (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Євгене!

    Для отримання згоди співласника, який є Вашим братом і служить в ЗСУ, треба аби він звернувся до свого командира для оформлення зазначеного документи. Потім згода, завірена командиром повинна бути зареєстрована нотаріусом.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Евген Клиент год назад

      Добре , а якщо брат впреться і незахоче нічого робити , то як без нього позбутись співласності? Я в тій квартирі не живу і тому хочу її позбутись , але просто не хочу бути заложником ситуації

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич год назад

        Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

        Общаться в чате

        Без нього Ви її не позбудетесь.

    • Евген Клиент год назад
      Добрий день , я спілкувався з нотаріусом , показав документи по квартирі , ситуація така що власність між мною та братом поділена і я спокійно би міг без його відома переписати мвою половину, але одна проблема впирається це дитина неповнолітня яка вписана , сказали що потрібно братові та його жінці прийти в опікунську раду і написати згоду , але жінка його в Естонії він в зсу , чи потрібно ту заяву, чи згоду від 2-ох батьків , чи достатньо брата?
      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич год назад

        Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

        Общаться в чате

        Якось у Вас все дуже заплутано. Зверніться до мене персонально, аби ми могли все роз'яснити! В мене на жаль не має часу на активну перепмску!

    Гуменяк Степан Михайлович
    Гуменяк Степан Михайлович год назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Доброго дня, Євгене!

    Так, можна це зробити оформивши згоду від Вашого брата, який служить у ЗСУ, проте також є ряд перешкод, які не дозволять Вам перереєструвати права часткової власності на квартиру, наприклад відкрите виконавче провадження та накладений арешт на Вашу частку, іпотека та ін, якщо потрібна допомога - звертайтесь!.

    • Евген Клиент год назад

      По мені не має виконавчих проваджень і арешту в мене є тільки брат , та мама , якщо наприклад брат не захоче нічого робити , як тоді іншим методом відмовитись від частки?

    • Евген Клиент год назад

      Просто хочу отримати інструкцію , якщо така ситуація виникне на край


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України