Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 10 октября 2022, вопрос №74228

Оренда частки квартири

Доброго дня.
Цікавить юридична консультація з приводу житлового питання.
Є 2х кімнатна квартира яка перейшла у спадок двом онукам.Онуки вступили в спадщину та через судове засідання встановили свої частки в квартирі.На разі один з власникив,на свою частку квартири, заселив свою дочку.Іншу частку не збирається купувати та чинить перешкоди для продажу цієї частки третім особам.
Чи має право інший власник здати в оренду свою частку квартири третім особам?
І чи мав право перший власник,без відома другого,заселити туди дочку?
Дякую

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Вікторія!

    Згідно статті 358 Цивільного кодексу України "право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою".

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Вікторія.

    За правилами, це має відбуватись за згодою іншого із співвласників.

    Але оскільки один співвласник поселив третю особу без згоди іншого, можна використовувати асиметричну поведінку.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку «Звернутися»

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго Вам вечора. Співвласники можуть домовитися про порядок володіння та користування майном, що є їхньою спільною частковою власністю. Співвласники мають право укласти договір про порядок володіння та користування спільним майном відповідно до їхніх часток у праві спільної часткової власності. У разі продажу частки у праві спільної часткової власності співвласник має переважне право перед іншими особами на її купівлю за ціною, оголошеною для продажу, та на інших рівних умовах, крім випадку продажу з публічних торгів.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з цілим рядом правничих послуг, написати тексти юридичних документів чи надати інші правові послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України