Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 17 октября 2022, вопрос №74513

Постройка гаража возле границы

Доброго времени суток... Подскажите пожалуйста могу ли я построить гараж (3*3)возле границы соседского дома и на каком расстоянии? Не соблюдение норм постройки,что влечёт за собой....? К примеру я построил гараж не выдержав расстояние к примеру 1.5метра

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго Вам дня!

    Будівельні норми і правила 30-02-97 (СНиП) є єдиним документом, на який слід орієнтуватися, приступаючи до будівництва гаража і визначаючи відстань від майбутньої споруди до сусідського паркану, автомобільній магістралі, житлових об’єктів.

    Якщо в процесі проведення робіт по зведенню приміщення, в якому буде міститися транспортний засіб, не вдалося уникнути виникнення конфліктної ситуації, і сусід звернувся в суд, потрібно знати, що підставою для врегулювання спору та вирішення виниклих питань послужать норми, перелічені у Сніп:

    Особливості будови (прибудований або окремо стоячий гараж). Для прибудованих споруд видалення від житлових будівель складає не менше 3 м.Дистанція до господарських будівель – 1 м.Відстань від огорожі сусіда до гаража СНиП встановлює не менше 1 м.До меж приватного домоволодіння не менше 5 м.
    Має значення і наявність рослинності на ділянці, де планується вести будівництво та на суміжній території. У відповідності зі СНиП видалення складе:від чагарнику 1 м;дерев середнього зросту – 2 м і більше;високорослих насаджень – 4 м.При складанні проекту важливо врахувати не тільки відстань від гаража до огорожі сусіда, СНиП містить вказівки про дотримання певного видалення при наявності на ділянці замовника і сусіда легкозаймистих будівель. Будувати гараж дозволяється на відстані 4 м від дерев’яних сараїв і 6 м від житлового будинку сусіда. Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України