Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 31 октября 2022, вопрос №75167

Продаж квартири доручення

Доброго дня, квартира придбана у шлюбі. Ми хочемо її продати, вона оформлена на дружину. Чоловік не заперечує дав дозвіл на продаж завірений нотаріусом. Доручення оформлене в липні . Скільки часу дійсне доручення під час дії воєнного стану ?

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану", нотаріальне посвідчення договорів щодо відчуження нерухомого майна, які укладаються (підписуються) від імені фізичної особи - відчужувача на підставі довіреності, з дня видачі якої минуло більше одного місяця (більше двох місяців, якщо її посвідчено консульською установою (дипломатичним представництвом) України або відповідно до законодавства іноземної держави), дозволяється за умови отримання нотаріусом заяви довірителя про підтвердження дії довіреності, справжність підпису на якій засвідчено нотаріусом, консульською установою (дипломатичним представництвом) України або відповідно до законодавства іноземної держави, а у разі, коли така довіреність посвідчена нотаріусом без використання спеціальних бланків нотаріальних документів, - також за умови її реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей з внесенням до нього відомостей про наявність повноважень, необхідних представникові для укладення (підписання) відповідного договору (акта). Справжність підпису на такій заяві повинно бути засвідчено нотаріусом не раніше ніж за сім календарних днів, а консульською установою (дипломатичним представництвом) України або відповідно до законодавства іноземної держави - не раніше ніж за один місяць до дня укладення (підписання) відповідного договору (акта).

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олеже!

    Згідно з постановою уряду № 719, нотаріальне посвідчення договорів щодо відчуження нерухомого майна, цінних паперів, корпоративних прав, іпотеки та іншого на підставі довіреності дозволено, якщо з моменту посвідчення довіреності до дня укладення договору не минув один місяць (або два місяці, якщо довіреність посвідчена консульством, дипломатичним представництвом України або відповідно до іноземного законодавства).

    Якщо після посвідчення довіреності минуло більше часу, нотаріальні дії можливі в разі надання заяви довірителя про підтвердження дії документа.

    Постанова також свідчить, що довіреність має бути зареєстрована в Єдиному реєстрі довіреностей із внесенням до неї відповідних відомостей.

    У документі зазначено, що нотаріальне посвідчення договорів щодо відчуження нерухомості, іпотеки, встановлення довірчої власності здійснюється за місцезнаходженням майна чи юридичної особи, або за зареєстрованим місцем проживання однієї зі сторін договору.

    Водночас забороняється нотаріальне посвідчення таких договорів до закінчення одного місяця з дня держреєстрації права власності, якщо його було набуто під час воєнного стану на підставі договору, передачі у власність юрособи як внесок до капіталу або виходу зі складу засновників юрособи.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України