Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Судебная практика, 07 ноября 2022, вопрос №75471

ФОП не повертає кошти за дефектний товар(предоплата)

Що робити у разі якщо був замовленний торав, я перевів кошти(передоплату) на рахунок ФОП, і ФОП його відправив по новій пошті, але він був з дефектами, тому я від нього відмовився, але ФОП не хоче поверстать гроші за дефетний товар(передоплату) чи можу я в такому разі скористатись правом про захист спожівачів?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Давиде!

    Якщо продавець не повертає гроші за неякісний товар, напишіть на його ім'я претензію, а потім маєте право звернутись до суду. Іншого шдляху тут не має.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Давиде.

    Якщо товар був неналежної якості і Ви його не отримали, подавайте письмову претензію до ФОП про повернення коштів, сплачених в якості передплати.

    Якщо письмова претензія не буде розглянута, або буде відхилена, треба подавати позов до суду.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Давид Клиент год назад

    нажаль я зараз не в Україні, ось його дані ФОП Юркевич Діана Едуардівна (це куда була передплата), а це ФОП відправника Самородов Денис Олегович, чи могли б ви представляти мою особу в суді, якщо ми виграємо діло він має оплатити послуги адвоката?

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      Давиде!

      Спочатку потрібно застосувати процедуру досудового врегулювання шляхом надсилання претензій. Її можливо надіслати і на електронну адресу.

      Щодо представлення інтересів в суді, то Вам потрібно звернутись до адвоката. Я, поки що, таких можливостей не маю.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України