Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 14 ноября 2022, вопрос №75836

Оренда земельної ділянки

Чи може орендатор продлить оренду землі, без згоди та підпису власника землі. Не надавши навіть договір про оренду земельної ділянки?

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, треба бачити умови договору, щоб надати вам кваліфіковану допомогу у вирішенні вашого питання.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану», в умовах воєнного стану, якщо строк закінчення дії договору припадає на цей час, орендар має право продовжити строк дії договору строком на 1 рік без погодження з орендодавцем.

    Але власник земельної ділянки має можливість запобігти цьому.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ірина!

    Орендар під час воєнного стану має право продовжити оренду.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ірино.

    Може, але для повної відповіді потрібно бачити Ваш договір оренди.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Добрий вечір. Після закінчення строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов’язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк.

    Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов’язаний повідомити про це орендодавця до закінчення строку дії договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніш як за один місяць до закінчення строку дії договору оренди землі. У разі смерті орендодавця до закінчення строку дії договору оренди землі орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов’язаний повідомити про це спадкоємця земельної ділянки протягом одного місяця з дня, коли йому стало відомо про перехід права власності на земельну ділянку.

    До листа-повідомлення про укладення договору оренди землі на новий строк орендар додає проект договору.

    При укладенні договору оренди землі на новий строк його умови можуть бути змінені за згодою сторін. У разі недосягнення домовленості щодо орендної плати та інших істотних умов договору переважне право орендаря на укладення договору оренди землі припиняється.

    Орендодавець у місячний строк розглядає надісланий орендарем лист-повідомлення з проектом договору оренди, перевіряє його на відповідність вимогам закону, узгоджує з орендарем (за необхідності) істотні умови договору і в разі відсутності заперечень укладає договір оренди.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з цілим рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів чи надати інші правничі послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України