Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 21 ноября 2022, вопрос №76054

Чи є законною відмова в реєстрації фермерського господарства?

Я звернувся до районної ради щоб зареєструвати фермерське господарство. Для цього подав всі необхідні документи, які вимагає законодавство. Але в реєстрації фермерського господарства мені було відмовлено на тій підставі, що я не пройшов професійного відбору з питань створення фермерського господарства.
Чи є законною відмова в реєстрації фермерського господарства?
Підготуйте алгоритм дій щодо створення фермерського господарства. Завчасно вдячний.

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Потрібно бачити письмову відмову, а потім випрацьовувати алгоритм дій. За потреби звертайтесь.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Так не вийде. Зверніться до мене персонально, натиснувши зелену кнопку "звернутись" біля мого профілю, Поговоримо більш предметно про Вашу проблему.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відмова є безпідставною та досить дивною.

    Умова щодо професійного відбору з питань створення фермерського господарства була в Законі "Про фермерські господарства" до 2011 року. З того часу, ст. 6 яка встановлювала порядок проведення професійного відбору з питань створення фермерських господарств, була виключена

    На сьогодні, єдиною умовою створення фермерського господарства є бажання особи та досягнення 18 річного віку.

    Щодо алгоритму дій по створенню господарства, то необхідно отримати додаткову інформацію (одноосібне господарство, чи має членів та інше).

    Тако не зрозуміло, чому Ви зверталися до районної ради? Вона не має повноважень щодо реєстрації.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України