Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 23 ноября 2022, вопрос №76148

Інвалідність та опікунство

Доброго дня . Моє питання про дійсну медичну картку - довідку , яку надано мамі у Італії - про те, що вана - має інвалідність ..( дуже тяжкий перелом кісточок стегна ) вона не може самостійно пересуватись …вже більше року …
Як я можу досягнути перегляду медичних документів та висновків лікарняною комісією в Україні ??? Щоб вони могли підтвердити-та зробити український документ про інвалідність ? Мені потрібно вертатись додому на Україну - і я маю перевозити маму із Італії сюди ,( вона майже 20 років там жила , але після страшного випадку , залишилась зовсім сама - без підтримки чоловіка, роботи та головне -здатністю самостійно ходити ) без мене вона не може навіть одягнутися ? Але військове положення може не дати мені можливості без офіційних документів опікуна перетинати кордони та відмовитися від участі у військових діях!!!!! .Чи можу я надіслати нотаріально завірені орігінали медичних документів із Італії в Україну до сімейного лікаря наприклад ( з перекладом на українську мову и апостилем наприклад ) з перичнем лікування , медичних процедур, висновків за діагнозом та необхідною реабілітацію під моєю опікою , щоб комісія Українських лікарів дистанційно зробила вже наш -український документ про надання інвалідності з врахуванням існуючих висновках європейських лікарів ?Дякую.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Чи можу я надіслати нотаріально завірені орігінали медичних документів із Італії в Україну до сімейного лікаря наприклад ( з перекладом на українську мову и апостилем наприклад ) з перичнем лікування , медичних процедур, висновків за діагнозом та необхідною реабілітацію під моєю опікою , щоб комісія Українських лікарів дистанційно зробила вже наш -український документ про надання інвалідності з врахуванням існуючих висновках європейських лікарів ?Дякую

    Так Ви можете це зробити. Але ця процедура складна і довготривала, і такого досвіду по Україні дуже мало або правильніше сказати - практично не має!

    Надсилати документи до сіймейного лікаря позбавлено сенсу, бо це питання міжнародного характеру і до того ж пов1язано з МСЕК, які підпорядковуються Міністерству охорони здоров1я. Туди, насправді, Вам треба і звертатись.

    За потреби тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото, тоді зможемо поговорити наждиво. Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку на знак подяки та залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви можете спробувати це зробити. Відповідна процедура вже починає практикуватись в Україні, а на просторах інтернету вже з'явилася інформація, як оформити інвалідність особі, яка перебуває за кордоном.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України