Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 27 ноября 2022, вопрос №76293

Могут ли меня не пустить в поезд

Здравствуйте подскажите пожалуйста жена инвалид 3 группы,хотим выехать с украины в польшу,вокзалы часто окружены военкоматом,могут ли меня не пустить в поезд и выписать повестку?военнообязаный,в военкомате небыл,повестки еще не вручали

Ответы юристов (4)

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Не пустить Вас в поезд не имеют право.

    Повестку могут вручить учитывая военное положение введенное в Украине.

    Но у Вас нет причин для беспокойства, так как учитывая то, что Ваша супруга инвалид, Вы имеете право на получение отсрочки от призыва по мобилизации (абзац 11 часть 1 статьи 23 Закона Украины "О мобилизационной подготовке и мобилизации").

    Единственное, что получение отсрочки от призыва по мобилизации займёт время.

    Задерживать и принудительно доставлять Вас в территориальный центр комплектования и социальной поддержки (новое название учреждения которое сменило военкомат), не имеют прав и полномочий.

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через кнопку зеленого цвета "Звернутися".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Оскільки Ви - інвалід, то маєте повне право на перетин кордону!

    Згідно змін, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2022 р. № 1044 та внесені до Правил перетинання державного кордону громадянами України

    “21. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право:

    особи з інвалідністю за наявності

    посвідчення, яке підтверджує відповідний статус,

    або пенсійного посвідчення

    чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики (далі — документи, що підтверджують інвалідність);

    Виникнуть додаткові питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче допоможу. Якщо ж консультація задовільнить Вас, активуйте галочку та залиште відгук.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви маєте право на перетин кордону. Для цього вам знадобляться такі документи: пенсійне посвідчення або посвідчення інваліда жінки або довідка з соціальної служби про призначення допомоги у зв'язку з інвалідністю, свідоцтво про шлюб, паспорти громадян України.

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Якщо є питання Задавайте.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    БУДУ ВДЯЧНИЙ ЯКЩО ВИ ПІДТРИМАЄТЕ КОНСУЛЬТАЦІЮ ФІНАНСОВО НАТИСНУВШИ КНОПКУ ВІДДЯЧИТИ В КІНЦІ КОНСУЛЬТАЦІЇ.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Денисе.

    Ви маєте право на перетин кордону. Не впустити до поїзду не мають право.

    Якщо у Вас буде все в порядку з документами і вони надаватимуть право на виїзд, ніяких проблем бути не повинно. Тим не менше, документи бажано проаналізувати.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України