Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 28 ноября 2022, вопрос №76327

Чи можуть заселитись ЗСУ у мою оселю

Что може ЗСУ заселитись у мою домівку без моеї згоди та що роботи якщо ми хочемо повернутись и куди йти просити звільнити домівку які папери вони повинні мені предявит

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Анна!

    Нічого особливого робити не треба. Перш за все, зверніться до тих військових, хто туди заселився. Можливо, цього буде достатньо, аби звільнити Ваше помешкання. Як ні, то спробуйте поскаржитись до їхнього командира, або принаймні з'ясувати, на якій підставі це вселення відбулося. А як і це не допоможе (хоча я думаю, що допоможе), треба звернутись до військової адміністрації або коменданту міста.

    В крайньому випадку ще можна викликати поліцію, але до того, напевно, не повинно дійти.

    Є також таке поняття як гаряча лінія МОУ...

    Гарячі лінії Міністерства оборони та ЗС України

    0 800 50 04 42

    Call-центр Міністерства оборони України для вирішення проблемних питань та координації розгляду звернень громадян:

    Розпорядок роботи Саll-центру Міністерства оборони України

    Понеділок — четвер

    з 09.00 до 18.00

    П’ятниця

    з 09.00 до 16.45

    Перерва на обід

    з 13.00 до 13.45

    Субота

    з 09.00 до 15.00

    «Гаряча лінія» з питань проходження військової служби за контрактом, в тому числі для бажаючих вступити до українського війська, відповіді на телефонні дзвінки за телефоном 0 800 500 051 — щоденно з 09.00 до 18.00 крім суботи та неділі;

    «Гаряча лінія» Головного управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України:

    (044) 454-73-08 у робочий час;

    (044) 454-73-03 у неробочий час.

    «Гаряча лінія» командування ДШВ Збройних Сил України — телефон чергового по командуванню ДШВ Збройних Сил України— (0412) 22-72-58;

    Розпорядок роботи «гарячої телефонної лінії» — цілодобово.

    Пошта: kdshv_mpz@post.mil.gov.ua

    «Гаряча лінія» Командування Медичних сил Збройних Сил України — (044) 230-73-64;

    «Гаряча лінія» Міноборони - щодо координації та встановлення статусу учасника бойових дій у робочі дні з 09.00 до 16.00 з щоденною перервою з 12.00 до 13.00 за телефоном (044) 271-36-58

    УВАГА! дзвінки на номер телефону "гарячої лінії" здійснюються за тарифами встановленими операторами зв'язку, яким користується заявник, при необхідності здійснення безкоштовного дзвінка, звертатися за безкоштовними номерами "гарячої лінії" Міноборони 0 800 500 442;

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Постараюсь Вам допомогти. Якщо ж консультація Вас задовільнила, активуйте сіру галочку та залиште відгук.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Анна!

    На доповнення до моєї відповіді...

    Вам також варто знати, що відчуження майна, у тому числі, якщо воно тимчасове, під час війни регулюються Законом України "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану".

    Під час воєнного стану може примусово відчужуватися майно, що перебуває у приватній або комунальній власності, майна державних підприємств, державних господарських об’єднань для потреб держави в умовах правового режиму воєнного стану в установленому законом порядку.

    Примусове відчуження майна - позбавлення власника права власності на індивідуально визначене майно, що перебуває у приватній або комунальній власності та яке переходить у власність держави для використання в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану за умови попереднього або наступного повного відшкодування його вартості.

    Рішення про примусове відчудження майна приймається військового командування, погодженим відповідно з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною, районною, Київською чи Севастопольською міською державною адміністрацією або виконавчим органом відповідної місцевої ради. У місцевостях, де ведуться бойові дії, примусове відчуження здійснюється за рішенням військового командування без погодження з такими органами.

    Про примусове відчуження або вилучення майна складається акт встановленої форми.

    Компенсація за відчуджене майно

    I. Попереднє повне відшкодування вартості примусово відчуженого майна здійснюється на підставі документа, що містить висновок про вартість майна на дату його оцінки, яка проведена у зв’язку з прийняттям рішення про його примусове відчуження.

    II. Наступна повна компенсація: колишній власник або уповноважена ним особа після скасування правового режиму воєнного стану звертається до військового комісаріату за місцем відчуження майна із заявою, до якої додаються акт і документ, що містить висновок про вартість майна.

    III. Повернення відчуженого майна: підставою для повернення майна є рішення суду, яке набрало законної сили якщо після скасування правового режиму воєнного стану майно, яке було примусово відчужене, збереглося, а колишній власник або уповноважена ним особа наполягає на поверненні майна. Одночасно особа зобов’язується повернути грошову суму, яка була нею одержана у зв’язку з відчуженням майна, з вирахуванням розумної плати за використання цього майна.

    Колишній власник майна, яке було примусово відчужене, може вимагати взамін надання йому іншого майна, якщо це можливо (стаття 12 Закон України "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану").

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, це можливо у період військового стану , якщо в цьому є потреба держави. Але якщо вони там просто живуть це не дає їм таку можливість без вашої згоди. Звертайтесь до поліції хай фіксуть несанціонований взлом вашої оселі, і хай пояснюють в чому саме була потреба держави, щоб зайти до вас у хату. Також рекомендую звернутися до Військової прокуратури.

    Якщо є питання Задавайте.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Анно.

    Насправді так буває. І треба пам'ятати, що, як правило, заселення ЗСУ в приватні будинки громадян відбувається з дозволу органів місцевого самоврядування. Тому я радив би спочатку звернутись до самих військових, а вже потім можливо і до ОМС.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України