Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 29 листопада 2022, питання №76384 2100₴

Нужна помощь в оформлении пересылки закордонного паспорта

Здрастуйте, подав у Варшаві в "паспортному сервісі" заяву на закордонний паспорт, зараз мій паспорт перебуває в стадії персоналізації, хотів би отримати свій документ у консульстві в Туреччині, згідно з постановою Кабінету Міністрів. від 28 жовтня 2022 р. № 1220. Підкажіть, будь ласка, як правильно це можу зробити?
як і куди подавати заяви та як оплачувати всі ці послуги?, так на даний момент ДМС та МЗС не можуть мені дати чіткої відповіді

Відповіді юристів (13)

    Гуща Юрій Миколайович
    Гуща Юрій Миколайович рік тому

    Юрист, м. Чернігів, 10 років досвіду

    Добрый день.

    Согласно п. 78-2. Паспорт для виїзду за кордон може бути надісланий МЗС за письмовою заявою та за рахунок коштів заявника міжнародним поштовим відправленням до іншої закордонної дипломатичної установи, територіального органу/територіального підрозділу ДМС.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/152-2014-%D0%B...

    • Andrii Клієнт рік тому

      добрый день, это я прочитал и в постановлении кабинета министров, мой вопрос в том какие, как и куда подавать заявления и как оплачивать все эти услуги?, так на текущий момент ДМС и МЗС не могут мне дать четкого ответа

      • Гуща Юрій Миколайович
        Гуща Юрій Миколайович рік тому

        Юрист, м. Чернігів, 10 років досвіду

        В тот орган в который подавалось заявление на изготовление паспорта.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Андрію.

    ВАМ ПОТРІБНО ЗВЕРНУТИСЬ ДО ДИПЛОМАТИЧНОЇ УСТАНОВИ УКРАЇНИ В ПОЛЬЩІ З ВІДПОВІДНОЮ ЗАЯВОЮ. ПРИ ЧОМУ ЗРОБИТИ ВИ МОЖЕТЕ ЦЕ НАВІТЬ ЗАРАЗ, ВЖЕ ПІСЛЯ ПОДАЧІ ДОКУМЕНТІВ.

    ЗАЯВА МАЄ БУТИ ОФОРМЛЕНА У ПИСЬМОВІЙ, АЛЕ ДОВІЛЬНІЙ ФОРМІ.

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів Українивід 7 травня 2014 р. № 152 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 р. № 1001)

    ПОРЯДОК оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/152-2014-%D0%B...

    Особливості видачі паспорта для виїзду за кордон у період дії воєнного стану або на період карантину

    78-1. У разі коли рішення про оформлення паспорта для виїзду за кордон приймалося територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, який тимчасово не здійснює свої повноваження або надсилання персоналізованих бланків до якого неможливе у зв’язку з веденням бойових дій або тимчасовою окупацією території України, персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон надсилається до іншого визначеного ДМС територіального органу/територіального підрозділу ДМС для організації видачі.

    78-2. Заявник може звернутися до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, закордонної дипломатичної установи або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, із письмовою заявою, поданою особисто у довільній формі (у тому числі під час подання документів для оформлення паспорта для виїзду за кордон) щодо визначення іншого територіального органу/територіального підрозділу ДМС, розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або закордонної дипломатичної установи, якою буде здійснюватися видача паспорта для виїзду за кордон.

    Для організації видачі паспорта для виїзду за кордон іншим територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, закордонною дипломатичною установою, розміщеним за межами України відокремленим підрозділом (філією, представництвом) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, уповноважений суб’єкт передає паспорт для виїзду за кордон разом із заявою-анкетою та долученими документами територіальному органу/територіальному підрозділу ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон, на підставі акта приймання-передачі.

    Територіальний орган/територіальний підрозділ ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон, надсилає його територіальному органу/територіальному підрозділу ДМС, яким буде здійснюватися видача паспорта для виїзду за кордон, разом з копіями заяви, заяви-анкети та актом-приймання передачі (у двох примірниках) та надає доступ до заяви-анкети у відомчій інформаційній системі ДМС для проведення процедури верифікації. Другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилаються до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон.

    У разі необхідності організації видачі паспорта для виїзду за кордон у розміщеному за межами України відокремленому підрозділі (філії, представництві) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, паспорт для виїзду за кордон разом з копіями заяви, заяви-анкети та актом-приймання передачі (у двох примірниках) передається територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон, до державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, який здійснює доставку таких паспортів до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС. Паспорт для виїзду за кордон за письмовою заявою та за рахунок коштів заявника може бути надісланий державним підприємством, що належить до сфери управління ДМС, міжнародним поштовим відправленням до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС. Після видачі паспорта для виїзду за кордон другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилається до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон.

    Для організації видачі закордонною дипломатичною установою паспорта для виїзду за кордон, оформленого територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, територіальний орган/територіальний підрозділ ДМС надсилає МЗС паспорт для виїзду за кордон разом з копіями заяви, заяви-анкети та актом приймання-передачі (у двох примірниках), а МЗС забезпечує їх передачу закордонній дипломатичній установі, якою буде здійснюватися видача паспорта для виїзду за кордон. Після видачі паспорта для виїзду за кордон другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилається через МЗС до територіального органу/територіального підрозділу ДМС.

    Для організації видачі паспорта для виїзду за кордон іншою закордонною дипломатичною установою, ніж та, що здійснювала оформлення паспорта для виїзду за кордон, закордонна дипломатична установа надсилає відповідній закордонній дипломатичній установі паспорт для виїзду за кордон разом з копією звернення, заявою-анкетою та актом-приймання передачі (у двох примірниках). Після видачі паспорта для виїзду за кордон другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилається супровідним листом до закордонної дипломатичної установи, яка оформила паспорт для виїзду за кордон.

    Для організації видачі паспорта для виїзду за кордон, оформленого у закордонній дипломатичній установі, у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС, який буде здійснювати його видачу, закордонна дипломатична установа через МЗС надсилає відповідному територіальному органу/територіальному підрозділу ДМС паспорт для виїзду за кордон разом з копіями заяви, заяви-анкети та актом приймання-передачі (у двох примірниках). Після видачі паспорта для виїзду за кордон другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилається МЗС, яке забезпечує їх передачу до закордонної дипломатичної установи, яка здійснювала оформлення паспорта для виїзду за кордон.

    Паспорт для виїзду за кордон може бути надісланий МЗС за письмовою заявою та за рахунок коштів заявника міжнародним поштовим відправленням до іншої закордонної дипломатичної установи, територіального органу/територіального підрозділу ДМС.

    78-3. Відомості про заявника, дату отримання ним паспорта для виїзду за кордон, територіальний орган/територіальний підрозділ ДМС, закордонну дипломатичну установу, відокремлений підрозділ (філію, представництво) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, який розміщено за межами України і який видав паспорт для виїзду за кордон, вносяться до заяви-анкети та відомчих інформаційних систем.

    ...

    ТАКИМ ЧИНОМ, ЗВЕРНІТЬСЯ ДО ДИПЛОМАТИЧНОЇ УСТАНОВИ УКРАЇНИ В ПОЛЬЩІ, ДЕ ВИ ПОДАВАЛИ ДОКУМЕНТИ ПРО ОФОРМЛЕННЯ ЗАКОРДОННОГО ПАСПОРТУ, ТА УТОЧНІТЬ У НИХ ЦЕ ПИТАННЯ.

    ПОСТАНОВА НАБРАЛА ЧИННОСТІ ЛИШЕ 2 ТИЖНІ НАЗАД, ТО КОНСУЛЬТСВО ЩЕ МОЖЕ ТІЛЬКИ ПОЧИНАТИ ОРГАНІЗОВУВАТИ ВІДПОВІДУН РОБОТУ.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    • Andrii Клієнт рік тому

      добрый день, это я прочитал и в постановлении кабинета министров, мой вопрос в том какие, как и куда подавать заявления и как оплачивать все эти услуги?, так на текущий момент ДМС и МЗС не могут мне дать четкого ответа, и подавал я документы не в консульстве а "паспортном Сервисе"

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Андрію!

        Якщо для оформлення паспорту Ви звертались до "паспортного сервісу", який належить до сфери управління ДМС, то Вам потрібно звернутись зараз саме туди.

        Щодо оплати, у них мають бути відповідні рахунки, які вони повинні надати Вам.

        Що стосується того, що наразі однозначної відповіді немає, то це не дивно, адже повторюсь, постанова набралаи чинності тільки 17 листопада 2022 року.

        Тому якщо не зараз, то за декілька тижнів питання має бути врегульовано. Але заяву Вам варто подати саме зараз.

        ПРИБЛИЗНИЙ ТЕКСТ ЗАЯВИ:

        "Я, ПІП, "_"___ 2022 РОКУ ПОДАВ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ПАСПОРТУ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ ДЛЯ ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН.

        КЕРУЮЧИСЬ ПОСТАНОВОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ВІД 07.05.2014 № 152 (У РЕДАКЦІЇ ПОСТАНОВИ КМУ ВІД 28.10.2022 № 1220), ПРОШУ НАПРАВИТИ паспорт для виїзду за кордон ДО іншої закордонної дипломатичної установи, територіального органу/територіального підрозділу ДМС, А САМЕ - ___.

        ГОТОВИЙ ОПЛАТИТИ МІЖНАРОДНЕ ПОШТОВЕ ВІДПРАВЛЕННЯ ЗА НАДАНИМИ МЕНІ РЕКВІЗИТАМИ.

        ДАТА ПІДПИС"

        Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андрію!

    Не бачу в цьому жодних проблем. Ваш закордонний паспорт по готовності може бути відправлений за Вашою заявою та за Ваш рахунок в межах мережі дипустанов МЗС України в будь-яку країну світу, де6 Ви зможете його отримати у відповідному українському консульстві!

    Це питання врегулбовано Постановою КМУ від 7 травня 2014 р. № 152(в редакції постанови Кабінету Міністрів Українивід 16 листопада 2016 р. № 1001) Про порядок оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон

    ДИВИСЬ ТУТ: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/152-2014-%D0%B...

    Особливості видачі паспорта для виїзду за кордон у період дії воєнного стану або на період карантину

    78-1. У разі коли рішення про оформлення паспорта для виїзду за кордон приймалося територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, який тимчасово не здійснює свої повноваження або надсилання персоналізованих бланків до якого неможливе у зв’язку з веденням бойових дій або тимчасовою окупацією території України, персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон надсилається до іншого визначеного ДМС територіального органу/територіального підрозділу ДМС для організації видачі.

    78-2. Заявник може звернутися до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, закордонної дипломатичної установи або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, із письмовою заявою, поданою особисто у довільній формі (у тому числі під час подання документів для оформлення паспорта для виїзду за кордон) щодо визначення іншого територіального органу/територіального підрозділу ДМС, розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або закордонної дипломатичної установи, якою буде здійснюватися видача паспорта для виїзду за кордон.

    Для організації видачі паспорта для виїзду за кордон іншим територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, закордонною дипломатичною установою, розміщеним за межами України відокремленим підрозділом (філією, представництвом) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, уповноважений суб’єкт передає паспорт для виїзду за кордон разом із заявою-анкетою та долученими документами територіальному органу/територіальному підрозділу ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон, на підставі акта приймання-передачі.

    Територіальний орган/територіальний підрозділ ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон, надсилає його територіальному органу/територіальному підрозділу ДМС, яким буде здійснюватися видача паспорта для виїзду за кордон, разом з копіями заяви, заяви-анкети та актом-приймання передачі (у двох примірниках) та надає доступ до заяви-анкети у відомчій інформаційній системі ДМС для проведення процедури верифікації. Другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилаються до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон.

    У разі необхідності організації видачі паспорта для виїзду за кордон у розміщеному за межами України відокремленому підрозділі (філії, представництві) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, паспорт для виїзду за кордон разом з копіями заяви, заяви-анкети та актом-приймання передачі (у двох примірниках) передається територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон, до державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, який здійснює доставку таких паспортів до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС. Паспорт для виїзду за кордон за письмовою заявою та за рахунок коштів заявника може бути надісланий державним підприємством, що належить до сфери управління ДМС, міжнародним поштовим відправленням до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС. Після видачі паспорта для виїзду за кордон другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилається до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, який оформив паспорт для виїзду за кордон.

    Для організації видачі закордонною дипломатичною установою паспорта для виїзду за кордон, оформленого територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, територіальний орган/територіальний підрозділ ДМС надсилає МЗС паспорт для виїзду за кордон разом з копіями заяви, заяви-анкети та актом приймання-передачі (у двох примірниках), а МЗС забезпечує їх передачу закордонній дипломатичній установі, якою буде здійснюватися видача паспорта для виїзду за кордон. Після видачі паспорта для виїзду за кордон другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилається через МЗС до територіального органу/територіального підрозділу ДМС.

    Для організації видачі паспорта для виїзду за кордон іншою закордонною дипломатичною установою, ніж та, що здійснювала оформлення паспорта для виїзду за кордон, закордонна дипломатична установа надсилає відповідній закордонній дипломатичній установі паспорт для виїзду за кордон разом з копією звернення, заявою-анкетою та актом-приймання передачі (у двох примірниках). Після видачі паспорта для виїзду за кордон другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилається супровідним листом до закордонної дипломатичної установи, яка оформила паспорт для виїзду за кордон.

    Для організації видачі паспорта для виїзду за кордон, оформленого у закордонній дипломатичній установі, у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС, який буде здійснювати його видачу, закордонна дипломатична установа через МЗС надсилає відповідному територіальному органу/територіальному підрозділу ДМС паспорт для виїзду за кордон разом з копіями заяви, заяви-анкети та актом приймання-передачі (у двох примірниках). Після видачі паспорта для виїзду за кордон другий примірник акта приймання-передачі та копія заяви-анкети з датою видачі та підписом заявника про отримання паспорта для виїзду за кордон надсилається МЗС, яке забезпечує їх передачу до закордонної дипломатичної установи, яка здійснювала оформлення паспорта для виїзду за кордон.

    Паспорт для виїзду за кордон може бути надісланий МЗС за письмовою заявою та за рахунок коштів заявника міжнародним поштовим відправленням до іншої закордонної дипломатичної установи, територіального органу/територіального підрозділу ДМС.

    78-3. Відомості про заявника, дату отримання ним паспорта для виїзду за кордон, територіальний орган/територіальний підрозділ ДМС, закордонну дипломатичну установу, відокремлений підрозділ (філію, представництво) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, який розміщено за межами України і який видав паспорт для виїзду за кордон, вносяться до заяви-анкети та відомчих інформаційних систем.

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    • Andrii Клієнт рік тому

      Юрий Климентьевич, добрый день, это я прочитал и в постановлении кабинета министров, мой вопрос в том какие, как и куда подавать заявления и как оплачивать все эти услуги?, так на текущий момент ДМС и МЗС не могут мне дать четкого ответа

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        Если Ваш паспорт готов, то обращаться в ДМС уже нет смысла, достаточно того, чтобы они передали паспорт в МИД. Поэтому рекомендую подать заявление о пересылке ИП в МИД, поскольку консульства подчиняются именно этому министерству! Обратитесь ко мне персонально, и я помогу Вам составить такое заявление законным образом и требуемой формы.

        • Andrii Клієнт рік тому

          Как к Вам написать? Нажимаю кнопку "обратиться", но выскакивает ошибка :

          "Не удалось оставить заявку.Please fix the following errors: Phone cannot be blank".

          Возможно из-за того что у меня не указан номер телефона, так как система не позволила мне ввести польский номер телефона, пока написал в техподдержку, жду ответа

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

            Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

            Спілкуватися у чаті

            Просто нажмите зеленую кнопку "обратиться" возле моего фото: я увижу Ваш телефон или другие виды связи и наберу по одному из мессенджеров.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр рік тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Андрій!

    Ви можете замовити кур’єрську доставку закордонного паспорту. Так, відповідно до пункту 71 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затвердженого постановою КМУ від 07.05.2014 №152, персоналізовані бланки паспортів для виїзду за кордон за письмовою заявою та за рахунок коштів заявника можуть бути надіслані МЗС до закордонних дипломатичних установ міжнародними експрес-відправленнями DHL Express та VFS.Global.

    Для замовлення експрес-доставки документу Вам необхідно:

    1. Зайти на інтернет-сторінку DHL Express та обрати функцію доставки паспорта;

    2. Заповнити всі поля у платіжному вікні:

    • Країна:
    • Назва посольства/консульства:
    • Вхідний номер заявки: [номер ідентифікатора сесії з шести цифр, який Ви отримали після подачі документів в установі],
    • ПІБ власника паспорту, Ваш e-mail.

    3. Сплатити послугу;

    4. Заповнити заяву та разом з квитанцією про сплату за послуги надіслати її на електронну адресу установи (gc_plw@mfa.gov.ua).


    Після надходження паспорта до Генконсульства, Вам буде надіслано повідомлення «Паспорт прибув до ЗДУ».

    Аналогічний алгоритм дій для замовлення експрес-доставки паспортного документу за допомогою міжнародного експрес-відправлення VFS.Global (https://services.vfsglobal.com/upa/uk/ukr/apply-pa...):

    1. Зверніться до Посольства/Консульства України та погодьте замовлення експрес доставки Вашого паспорту. Заповніть заяву

    2. Сплатіть збір за доставку. Дізнайтеся вартість послуги

    3. Відправте квитанцію про сплату послуги. Важливий крок

    4. Очікуйте на виготовлення паспорту та доставку. Перевірте статус готовності паспорту

    5. Отримайте паспорт після прибуття у Посольстві/Консульстві України

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до п.78-2 постанови Кабінету Міністрів. від 28 жовтня 2022 р. № 122, Заявник може звернутися до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, закордонної дипломатичної установи або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, із письмовою заявою, поданою особисто у довільній формі (у тому числі під час подання документів для оформлення паспорта для виїзду за кордон) щодо визначення іншого територіального органу/територіального підрозділу ДМС, розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або закордонної дипломатичної установи, якою буде здійснюватися видача паспорта для виїзду за кордон.

    За інформацією ДМС України, така можливість на цей час реалізована тільки в Польщі https://pasport.org.ua/news/pro-eksperymentalnu-po...

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України