Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 30 ноября 2022, вопрос №76425

Питання по 130 КУпАП якщи поліція не пропонувала пройти тест Драгера, а відразу направляла на огляд в лікарню, чи може це вважатись підставою для закриття справи

Питання по 130 КУпАП
якщи поліція не пропонувала пройти тест Драгера, а відразу направляла на огляд в лікарню, чи може це вважатись підставою для закриття справи

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олександре!

    Згідно пункту 6 ІНСТРУКЦІЇ про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, який регулює питання огляду на стан сп’яніння, останній проводиться:

    поліцейським на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ та Держспоживстандартом (далі – спеціальні технічні засоби);

    лікарем закладу охорони здоров’я (у сільській місцевості за відсутності лікаря – фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту, який пройшов спеціальну підготовку).

    Тобто у поліцейських завжди є альтернатива, і наведена Вами ситуація не може бути підставою для закриття справи.

    Виникнуть питанн, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Олександре

    Не думаю, що це може бути підставою для закриття адміністративного провадження. Але тим не менше, можете використати його в якості аргументу під час судового розгляду справи.

    І взагалі, варто б проаналізувати ситуацію більш детально, якщо у Вас немає адвоката, аби йти на суд з певними напрацюваннями.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Буду радий відповісти на додаткові питання. Для цього тисніть зелену кнопку «Звернутися»!

    Головатюк Іван Миколайович
    Головатюк Іван Миколайович год назад

    Адвокат, г. Ивано-Франковск, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий день, якщо порушена процедура то це є підставою для закриття провадження по справі, у зв'язку із тим, що відсутній склад адмін правопорушення. Потрібно писати пояснення суду по цій справі, в якій звернути на це увагу.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олександре!

    Якщо мова йде про алкогольне, а не наркотичне сп'яніння, то так це буде підставою для закриття провадження. Упевнений, що протокол про адміністративне правопорушення також містить численні порушення.

    Тому раджу подавати до суду клопотання про закриття провадження у справі на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП.

    У протилежному випадку, без подачі клопотання, суд може визнати Вас винуватим та накласти штраф 17 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

    Маю успішний практичний досвід у справах про порушення ПДР.

    Якщо бажаєте, можу підготувати для Вас відповідне клопотання.

    Моя пошта - mailmessage@ukr.net


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України