Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Интеллектуальная собственность, 05 декабря 2022, вопрос №76628

Цікавить реєстрація авторських прав на музику

Доброго дня. Цікавить вартість реєстраціії авторських прав однієї пісні.
Чи можна це зробити і оплатити онлайн.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Віталію!

    Пісня – це музичний твір з текстом, створений у результаті інтелектуальної, творчої діяльності автора. Під час реєстрації авторського права на пісню зазначаються такі дані: вид твору, назва пісні, дата створення пісні тощо; до заявки також подається примірник пісні (текст та аудіозапис) на електронному носії.

    Вид твору, при реєстрації пісні – це музичний твір з текстом. Назва пісні може бути повною, скороченою, альтернативною. Дата створення пісні – дата остаточного завершення роботи над музичним твором.

    Таким чином, подавши заявку на реєстрацію авторського права на пісню, ви отримаєте свідоцтво, яким встановлюватиметься та підтверджуватиметься факт створення конкретного твору – пісні з визначеною назвою на конкретну дату. Електронний примірник пісні депонується (зберігається) в організації, що здійснює реєстрацію авторського права на твір (наразі – Укрпатент) протягом строку охорони авторських прав на твір.

    У результаті реєстрації авторського права на пісню ви отримаєте переваги, про які більш детально можна ознайомитися в нашій статті «5 причин зареєструвати авторське право», яка допоможе вам прийняти рішення про необхідність реєстрації твору, особливо в умовах вільного розповсюдження інформації в мережі Інтернет. А на випадок виникнення спірної ситуації про авторство на пісню чи незаконне використання пісні в мережі Інтернет, ви з легкістю, за допомогою свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір, зможете підтвердити факт створення пісні на певну дату та засвідчити авторство. Адже вся суть спору про авторство зводиться до того, що кожна сторона доводить, що створила твір раніше.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Якщо ж консультація була достатньою, активуйте сіру галочку та залиште відгук.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Для реєстрації авторського права на музичний твір (пісню) і отримання свідоцтва необхідно подати ДЕРЖАВНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ОФІС ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТА ІННОВАЦІЙ належним чином складену заявку. Подана заявка розглядається на відповідність встановленим вимогам, після чого приймається рішення про реєстрацію музичного твору і видачу свідоцтва, або про відмову в його реєстрації. Термін розгляду заявки становить 60 календарних днів.

    Заявку можливо подати онлайн.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України