Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Судебная практика, 12 декабря 2022, вопрос №76917

Долучення аналогічної справи судді до справи як доказ

Доброго дня. Чи маю я право долучити до справи про розлучення і позбавлення батьківських прав аналогічну справу цього ж судді як доказову базу із судової практики? І чи може судя прийняти інше рішення в аналогічній справі ( наприклад в попередній справі він задовольнив позовні вимоги, а в моїй не задовольнить ( справи аналогічні на 99%)).

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ігоре!

    Суддя може взяти таку справу до уваги, але:

    1. Вона не буде долучена, як доказ, бо таким не є.

    2. Приймати рішення по Вашій справі суддя все одно буде на свій розсуд, враховуючи лише конкретні обставини саме Вашої справи.

    Пізніше, якщо рішення по справі Вас не влаштує, Ви можете подати апеляцію.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Якщо ж консультація виявилась достатньою, активуйте біля мене сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

    Інша судова справа, якщо навіть вона виносилась в наслідок розгляду аналогічних Вашим відносинам не є доказом так як не містить відомості щодо відносин саме між Вами.

    Ви можете послатись на рішення по такій справі в якості наявності судової практики, але суддя не зобов'язаний ним керуватись і може прийняти рішення на свій розсуд.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Ігор Клиент год назад
    Тобто за наявності всіх доказів і висновку із соціальної служби в справах дітей ( з рішенням позбавити матір батьківських прав) судя може і не ухвалити рішення в мою користь?
    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Неможливо щось сказати не бачивши матеріалів справи. При одних і тих же позовних вимогах і умовно однакових доказах, суд може прийняти різні рішення. Щоб була можливість надати хоча б приблизний прогноз, необхідно знайомитись з матеріалами справи

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич год назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Общаться в чате

      Дійсно, не бачачи матеріалів справи, важно щось прогнозувати!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ігоре.

    Якщо розгляд справи буде із викликом сторін, обов'язково долучайте це рішення суду та повідомляйте про його прийняття конкретним суддею.

    А потім, якщо він прийме інше рішення. звертайтесь до ВРП. Маю практику, звертайтесь.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України