Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 13 декабря 2022, вопрос №76985

Куди можна звернутися для вирішення питання у поверненні коштів

Ми два роки тому купили дачу, тобто гроші ми дали власниками без розписки, але на даний час вони не хочуть переоформлювати дачу на нас, куди можна звернутися щоб вирішити питання щодо повернення коштів або оформлення документів купівлі продажу дачі

Ответы юристов (8)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, переоформлення оформлення дому у нотаріуса лише за згоди власника будинку.

    Можливо звернутися до поліції про шахрайство або до суду, але повинні бути докази передачі коштів, якщо ви дали гроші готівкою без розписки шансів повернути кошти дуже малі.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    • Христина Клиент год назад

      А якщо є свідки що люди отримали ці кошти

      • Корнійчук Євген Іванович

        Без додаткових доказів, це буде не належним доказом у суді. Спробуйте звернутися поліції за фактом шахрайства, це буде дешевше і ефективніше, але треба грамотно скласти заяву і контролювати її хід. Звертайтесь до мене персонально натиснувши кнопку звернутися.

        • Христина Клиент год назад

          Щиро вдячна вам за допомогу і бажаю вам гарного дня та миру над головою нехай Вас і Вашу сім'ю береже Матінка Божа

          • Корнійчук Євген Іванович

            Дуже Дякую. Взаємно. Був радий вам допогти. Звертайтесь за потреби.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Христина!

    Ви вчинили зовсім необачливо. Повернути гроші Ви тепер зможете лише через суд. На жаль.

    Але для успішного розгляду в суді Вам потрібні докази.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь допомогти!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Перш за все потрібно знати які взагалі є документи на цю дачу та чи є вони взагалі. Так як у Вас взагалі немає належних доказів, а ті, хто отримав від вас гроші відмовляються, то Ви можете звернутися до поліції з заявою про шахрайство.

    Навіть якщо Вам відмовлять в проведенні досудового слідства, обставини, які будуть встановлені під час перевірки Вашої заяви, можливо буде використати к доказ у суді.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго Вам ранку. Дуже необачно передавати велику суму грошей без розписки чи іншого документального оформлення. Такі справи відносяться до цивільно-правових спорів. Суду сторони в таких випадках мають пред'являти в першу чергу письмову докази. У Вас ж нема письмових доказів на Вашу користь.

    Ви можете спробувати звернутись до поліції та подати в поліцію заяву про вчинення проти Вас шахрайства.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з цілим рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів чи надати різні інші правничі послуги. Я можу написати для Вас текст заяви до поліції чи написати текст позовної заяви. Можу значно допомогти Вам в питанні повернення грошей або переоформлення дачі на Вас.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України