Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 26 декабря 2022, вопрос №77534

Розлучення з військовим чоловіком

Як розлучитися з чоловіком, який на даний час служить? У сім‘ї є неповнолітня дитина, і мама хоче від неї відказатися.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Яна!

    Матір не можете відмовитись від своєї дитини - це заборонено законом. Хоча місце проживання дитини може бути визначено в судовому порядку разом із батьком.

    Чи допоможе це звільненнб батька з військової служби на підставі самостійного виховання неповнолітньої дитини (ст. 26 Закону України Про військовий обов'язок та військову службу) - питання далеко неоднозначне. На мою думку, скорше за все, ні. Але спробувати можна.

    Можу в тому допомогти. А млжливо і знайде інші підстави для звільнення.

    Буде бажання продовжити розмову, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Юсько Іван Михайлович
    Доброго вечора, пані Яна! Ситуація не проста, але маю варіанти її вирішення.У разі потреби - звертайтесь через мій профіль.
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Яно.

    Розлучити Ви можете тільки через суд. Якщо Ви хочете розлучитись та відмовитись від дитини, що в принципі законодавством не передбачено, аби чоловік звільнився. то не даю Вам гарантій на успіх цієї справи.

    Але інший алгоритм можна спробувати.

    Натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для детальной консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України