Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 18 января 2023, вопрос №78792 150₴

Документы на ребенка для самостоятельного авиаперелета с сопровождением авиакомпанией

Добрый день! Гражданка Украины.Проживаю сейчас с сыном в Чехии.Хочу летом отправить сына к бабушке в Израиль, На момент перелета сыну будет 10 лет. Вопрос: какие документы должны быть у моего сына,чтобы воспользоваться услугой сопровождения детей,путешествующих самостоятельно, которые оказывают австрийские авиалинии? С уважением,Марина Ларионцева

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    16.7%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Марина!

    Буде достатньо нотаріально завіренного дозволу на компанію, яка надає послугу. Також син повинен мати закордонний паспорт. Якщо є угода з австрійськими авіалініями про надання послуги, то треба мати і її.

    Будуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото! Охоче на них відповім!

    Мєньков Андрій Васильович
    20%

    Добрый день Марина.

    Вам необходимо обращаться к чешским юристам.

    Например в Украине возможность путешествовать ребенку самому законодательство разрешает только с 16 лет. До достижения 16 лет законодательство разрешает выехать ребенку самому, но необходимо согласие обоих родителей на выезд и сопровождение ребенка членом экипажа воздушного судна.

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович год назад

    Юрист, г. Харьков, 13 лет опыта

    Добрый день! Возможно вам будет полезна следующая информация https://www.austrian.com/by/ru/unaccompanied-minor...

    Гончаренко Константин
    30%
    Гончаренко Константин год назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    ❗️В період дії воєнного стану виїзд дітей до 16 років можливий у супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки, безнотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

    Тож Вам необхыдно уповноважити нотаріальною довіреністю міжнародну компанію на супровід Вашої дитини та її забезпечення безпеки , також дитина має мати чинний біометричний паспорт для виїзду закордон.

    Також укладіть з компанією угоду про надання послуг.

    довіреність на перевезення дитини треба укласти державною мовою , з перекладом нотаріальним на мову Австрії.

    Серед іншого родич у Ізраїлі має бути попереджений про час прибуття та зустрічі дитини на місці прибуття.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Чернишева Антоніна Михайлівна
    33.3%
    Чернишева Антоніна Михайлівна год назад

    Юрист, г. Мукачево, 7 лет опыта

    Добрий вечір. Відомо, що існують два варіанти перельоту дітей без батьків:

    - без супроводу, коли дитина здійснює переліт самостійно;

    - у супроводі представника авіакомпанії.

    Головне знати, з якого віку дітям можна літати самим, а коли необхідно замовляти послугу супроводу – Unaccompanied Minor (UM).

    У авіакомпаній Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss International Airlines, Brussels Airlines від 5 до 12 років обов'язковий супровід дорослого чи співробітника від авіакомпанії. З 12-ти років дітям дозволено літати самостійно.

    Для самостійного перельоту дитини за кордон необхідний дозвіл матері та батька або опікунів. Замовляючи супровід авіакомпанії, дозвіл на вивезення дитини оформляється на представників цього авіаперевізника.Найчастіше дітям, що здійснюють переліт у супроводі співробітників авіакомпанії, потрібно купувати квиток для дорослого. Правила для маршруту уточнюються безпосередньо у авіаперевізника перед бронюванням квитків.

    Батьки або законні представники, чиї діти подорожують самостійно, зобов'язані роздрукувати та заповнити спеціальний документ, на підставі якого вони заповнюють форму, отриману безпосередньо під час реєстрації квитка і багажу.

    Дякую за увагу!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України