Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 27 января 2023, вопрос №79517 150₴

Генеральная доверенность на машину

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, хочу сделать генеральную доверенность на папу, что бы он смог с Польши вывести машину в Украину и продать её. Машина на украинских номерах. Нужно ли делать апостиль или достаточно оформить доверенность в Польше у нотариуса на польском и украинском языке? Не обязательно обращаться в консульство?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Ксенія!

    Так, абсолютно достатньо оформити довіренність в Польщі українською мовою. Я знаю, що місцеві нотаріуси таке роблять. Якщо ні, то треба просто перекласти таку довіренність на українську мову і завірити в українського же нотаріуса! В консульство звертатись зовсім необов'язково.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    100%
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю, Ксенія!

    Власнику автомобіля потрібно за кордоном видати довіреність на іншу особу, яка буде діяти від його імені та в його інтересах на території України.

    Це можливо зробити 2 способами:

    1. Через консульство України в країні його перебування. Але дуже часто консульства мають черги на місяці наперед.

    2. Через місцевого нотаріуса. Якщо є змога одразу зробити таку довіреність українською мовою, це буде чудово.

    ПРИ ЦЬОМУ РАДЖУ ОФОРМИТИ АБО ОДНУ ДОВІРЕНІСТЬ ІЗ ПРАВОМ КЕРУВАННЯ ТРАНСПОРТНИМ ЗАСОБОМ, АБИ БЕЗ ПРОБЛЕМ ЗАЇХАТИ НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ, АБО 2 ДОВІРЕНОСТІ: ОДНА ІЗ ПРАВОМ КЕРУВАННЯ, ІНША - НА ПРАВО ПРОДАЖУ.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович
    Общаться в чате Корнійчук Євген Іванович год назад

    Юрист, г. Киев, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, так ви повинні скласти довіреність на свого тата, це можно зробити у консульстві України або у приватного нотаріауса але при цьому потрібно мати нотаріально завірений переклад на українську мову.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України