Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 04 февраля 2023, вопрос №80033

Чи маю я право на відстрочку від мобілізації згідно нище наведених документів?

Чи маю я право на відстрочку від мобілізації згідно нище наведених документів? (вони нотаріально перекладені) Також є ISIC, (міжнародне посвідчення студента) який мені видали в Україні (а він видається тільки тим хто на денній формі)
Річ у тім що це онлайн універ без кампусів, який знаходиться в США, а навчаюсь я у України. За кордоном нема поняття денної чи заочної форми. Є лише full-time або part-time. Іти в ТЦК без виклику не хочу, якщо не буду впевнений що з такими документами мене не загребуть до війська. Дякую.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Едгаре!

    Не залежно від того, де Ви зараховані у ВНЗ - в Украхні чи за кордоном - якщо останній має денну форму, Ви звільнені від призову по мобілізації.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче Вам допоможу!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, так ви маєте право на відстрочку від мобілізації згідно ст 23 ЗУ про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

    Але я бы вам рекомендував отримати довідку, що ви навчаєтесь 5 днів у тиждень з утра до вечора. ( це може бути розклад лекцій і т. Д) підтвердити денну форму. Бо я вас завіряю тцк вам почте строїти пригради.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, маєте право на отримання відстрочки. Вона передбачена статтею 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Ви навчаєтесь на денній формі навчання, тому Ви маєте право на відтермінування від призову до Збройних сил України. За законодавством особи, які навчаються у професійних навчальних закладах на стаціонарі, мають право на відстрочку від призову. На практиці вважається, що право на відтермінування від призову до ЗСУ мають як студенти, що навчаються у професійних навчальних закладах України на денній формі, так і іноземних професійних навчальних закладах на стаціонарі.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з цілим рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України