Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Страхование, 22 февраля 2023, вопрос №81110

Документи для виплати медичної страховки

Доброго дня. В мене є медичне страхування від страхової компанії Colonnade. 20 січня я отримала направлення від гастроентеролога на операцію з видалення жовчного міхура, в направленні вказано - ургентно. Я повідомила про це страхову, на що мені відповіли, щоб усі послуги я оплатила сама, але зберегла всі квитанції, чеки та супутні документи. Після лікарняного я подала увесь вказаний страховою компанією пакет документів. Але наразі, страхова компанія не хоче відшкодовувати мені усю суму витрат посилаючись на те, що деякі документи їм не підходять для призначення відшкодування. А саме товарний чек.
Я оперувалася в державній лікарні, яка є в переліку закладів з якими співпрацює страхова. Лікар надав мені список інструментів необхідних для операції. Я придбала ці інструменти в найближчій медтехніці на території лікарні, оскільки до операції залишалося 20 хвилин. В цій медтехніці я попросила фіскальний чек, проте вони оформлені як ФОП, тому фіскального чеку не змогли надати, але дали мені простий чек та товарний чек з печаткою та підписом і інформацією про куплений товар.
Страхова по цьому товарному чеку не хоче повертати кошти посилаючись на те, що всі заклади, які надають медичні послуги зобов'язані видавати саме фіскальні чеки.
Хочу дізнатися чи це дійсно так, чи мене дурять.
Наскільки я ознайомлена ФОП незобов'язаний видавати фіскальний чек, а тим більше в моєму випадку ФОП оформлений за видом діяльності, як 47.74 Роздрібна торгівля медичними й ортопедичними товарами в спеціалізованих магазинах, тобто це торгівля, а не надання послуг.
Буду вдячна за вашу відповідь


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України