Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 24 марта 2023, вопрос №82819

как восстановить фото в приписном свидетельстве?

Здравствуйте, украли документы, потом подкинули под магазин, в приписном отсутствует фотография, как восстановить? и какие последствия восстановления? Проконсультируйте пожалуйста. заранее спасибо

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Володимире!

    Вам треба звернутись для того до ТЦК, де Ви стоїте на обліку.

    Військовий квиток може бути виданий повторно у випадку:

    • непридатності військового квитка для подальшого користування;
    • знищення військового квитка під час стихійного лиха;
    • втрати або викрадення військового квитка;
    • зміни прізвища, імені чи по батькові військовослужбовця (військовозобов’язаного, резервіста).

    Повторно військовий квиток може бути виданий тільки за рішенням керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на підставі особистого рапорту (заяви) військовослужбовця (військовозобов’язаного, резервіста).

    Про втрату військового квитка діючий військовослужбовець зобов’язаний невідкладно повідомити безпосередньому командиру за місцем проходження військової служби рапортом із поясненням причин втрати військового квитка та проханням про його повторну видачу.

    Особа, звільнена з військової служби (військовозобов’язаний, резервіст), звертається із заявою до керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у якому перебуває на військовому обліку. У заяві також слід пояснити причини втрати квитка.

    Якщо необхідність одержання військового квитка повторно пов’язана зі зміною прізвища, імені чи по батькові військовослужбовця (військовозобов’язаного, резервіста), то він видається на підставі одержаного військовослужбовцем (військовозобов’язаним, резервістом) нового паспорта громадянина України.

    Важливо знати, що військовослужбовець (військовозобов’язаний, резервіст) може передавати військовий квиток іншим особам лише за умови одержання оформленої у встановленому порядку розписки про отримання відповідними особами такого квитка.

    За зіпсуття або недбале зберігання військового квитка, яке спричинило його втрату, військовослужбовець (військовозобов’язаний, резервіст) несе відповідальність відповідно до закону.

    Так, статтею 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачений штраф у розмірі від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від 510 грн до 850 грн) за зіпсуття або недбале зберігання призовниками, військовозобов’язаними й резервістами військово-облікових документів, яке спричинило втрату їх. У разі, якщо таке правопорушення вчинено повторно або в особливий період, сума штрафу складає від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).

    Як схочете порадитись зі мною з цього приводу персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Владимир Клиент год назад

    Спасибо большое! меня больше волнует вопрос, нужно ли буде проходить мед комиссию для возобновления военного билета? ведь я не проходил ее с 2007 года

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич год назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Общаться в чате

      Це цілком можливо!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України