Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 05 апреля 2023, вопрос №83467 250₴

Вивзення авто з України третіми особами

Підкажіть будь ласка які документи потрібні третій особі для перетину кордону на моєму авто. Я не в Україні.
Дякую!

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович
    100%

    Доброго дня, для цього вам потрібно надати третій особі нотаріально завірену довіреність на право перетину кордону а також тех. Паспорт автомобиля.

    Довіреність можно зробити у консульстві України за кордоном або у любого приватного нотаріуса але при цьому її перекласти на українську мову і нотаріально завірити переклад.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович год назад

    Юрист, г. Харьков, 13 лет опыта

    Доброго дня!

    Для пересечения границы на транспортном средстве лицу, которое не является владельцем, необходимо получить временное свидетельство о регистрации для выезда за границу или нотариальную доверенность владельца авто с такой отметкой

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Валерій.

    Третій особі для виїзду за кордон на Вашому автомобілі потрібно мати:

    • довіреність на право водіння авто з поміткою про дозвіл власника на виїзд за кордон. За законом вона має бути візована у нотаріуса, але досі для українців допускається невізований варіант. Головне, щоб вона була написана власником авто і містила у собі його контакти та особисті дані.

    • тимчасовий реєстраційний талон на право управління автомобілем;

    • технічний паспорт на автомобіль. Як відомо, у додатку «Дія» запрацювала функція шерингу авто за допомогою якої ви можете поділитися техпаспортом вашого автомобіля з іншою людиною за кілька кліків. Це зручно, коли машину використовують кілька членів сім'ї (наприклад, чоловік та дружина).

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин год назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Добрый вечер!

    Для вывоза авто на границе таможней среди прочего проверяются полномочия водителя на управление ТС. Если водитель не собственник, то оформляется доверенность на водителя от собственника и готовится нотариальный перевод этой доверенности на язык стран, границы которых собираетесь пересекать.

    В доверенности указать право вывоза авто заграницу.

    Поделиться техпаспортом через Дию - услуга Призначити належного користувача.

    Это необходимо если водитель не будет вписан в техпаспорт.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Доброго вечора, Валерій!

    Так, якщо Ви власник автомобіля, до необхідного переліку документів входять нацпосвідчення водія, яке відповідає усім міжнародним вимогам; свідоство про реєстрацію машини; державний розпізнавальний знак України; міжнародний договір страхування (так звана "зелена картка").

    Якщо Ви не власник автомобіля, а користувач, то окрім вищевказаних документів, варто мати при собі такий перелік документів:

    • свідоцтво про шлюб (якщо авто зареєстровано на чоловіка, а за кермом дружина) / будь-який інший документ, який доводить родинний зв'язок із справжнім влансиком (чиї дані вказані у свідоцтві про реєстрацію авто);
    • довіреність від власника із зазначенням його контактів та особистих даних. Дозволяється найпростіша довіреність — не обов'язково візована нотаріально через складність ситуації в Україні.

    При наявності запитань звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України