Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 20 квітня 2023, питання №84125

Щодо вручення повістки в іншому місті, але для явки у свій військкомат в іншому місті

Доброго дня. Цікавить таке питання: чи є правомірною повістка, яку видали на вулиці іншого міста (в межах області) - для явки до військкомату у своєму місті (за пропискою). Тобто повістка підписана наприклад начальником ТЦК та СП м. Одеси, а явитися треба за місцем прописки чоловіка в інше місто Одеської обл. Дякую.

Відповіді юристів (3)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович рік тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня!

    Згідно з ухваленою Кабміном 7 квітня постановою № 318, тепер представники ТЦК (військкоматів) можуть виписувати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

    Уряд вніс зміни до Положення про ТЦК, в яких уточнюються завдання з проведення заходів щодо оповіщення та призову громадян на військову службу.

    Як йдеться в постанові, військкомати можуть сповіщати військовозобов'язаних громадян (крім військовозобов'язаних і резервістів СБУ і Служби зовнішньої розвідки):

    • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;
    • на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);
    • на військову службу за призовом під час мобілізації, в особливий період (незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку).

    Корисна інформація https://www.bbc.com/ukrainian/news-65248402

    • Сергій Клієнт рік тому

      Дякую Вам за відповідь! Однак, я розумію це як: зупинили - виписали повістку до військкомату у цьому ж місті (незалежно від місця перебування на військовому обліку), - а НЕ Київський військкомат виписав повістку - прийди до Львова... Київський військкомат має право "запросити" до себе, а не виписувати за своїм підписом повістку у Львів (за місцем реєстрації людини).

      • Винограденко Антон Анатолійович
        Винограденко Антон Анатолійович рік тому

        Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

        Так, Ви вірно розумієте


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України