Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 27 апреля 2023, вопрос №84483

Отказали в приеме документов в МСЕК

Здравствуйте. Жене вырезали щитовидную железу по причине злокачественной опухоли. Собрали все документы с большими нервами и принесли для мсек. Но нам отказали в приеме документов, потому что сказали должно пройти не менее 5 месяцев со дня операции(у жены прошло 1.5). Вопрос. Действительно ли есть такое правило чтобы не ранее 5 месяцев можно подать документы или представители МСЕК начинают что-то мутить ради взятки? Проживаем в Киевской области

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Микито!

    Питання направлення на МСЕК вирішується при проходження ЛКК.

    Направлення на МСЕК здійснюється за затвердженою МОЗ України формою № 088-о, яка видається ЛКК лікувально-профілактичного закладу за місцем реєстрації хворого чи його стаціонарного лікування. Якщо у хворого є ознаки тривалої або стійкої втрати працездатності але в нього не має реєстрації в м. Києві, то він має право написати заяву-клопотання на ім’я головного лікаря Центральної МСЕК на дозвіл проходження огляду за фактичним місцем проживання. Направлення хворого на огляд МСЕК здійснюється після повного та всебічного медичного обстеження, проходження хворим необхідних клінічних досліджень та консультацій, визначення клініко-функціонального діагнозу, соціально-психологічного стану, професійно-трудового прогнозу, проведення та одержання результатів відновного лікування, соціально-трудової реабілітації та інших даних, що підтверджують стійкий або незворотний характер захворювання, а також, коли хворий був звільнений від роботи протягом чотирьох місяців з дня настання тимчасової непрацездатності або протягом п’яти місяців у зв’язку з одним і тим же захворюванням за останні дванадцять календарних місяців, а хворий на туберкульоз – протягом десяти місяців з дня настання непрацездатності.

    У разі виникнення бажання продовжити розмову в приватному форматі, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кондратенко Богдан Викторович
    Кондратенко Богдан Викторович год назад

    Адвокат, г. Днепр, 7 лет опыта

    Вітаю! пропоную вам направити документи поштою цінним листом з описом вкладення. Зі свого боку, можу пришвидшити розгляд справи, написавши адвокатський запит. Вимога про 5 місяців не передбачена чинним законодавством.

    У разі виникнення бажання отримати більш детальну консультацію, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України