Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 01 мая 2023, вопрос №84669

Як випішити спір з сусідами?

Доброго дня! У моїх батьків приватний будинок, вчора сусіди поставили огорожу яка закриває вікна в нашому будинку що робити в такій ситуації?

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович 10 месяцев назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю.

    Якщо вони встановити це на своїй ділянці, мають на це право. Але можливо там є питання щодо законності такої установки, і у зв'язку з цим раджу звернутись до органу місцевого самоврядування, який уповноважений вирішувати такі спори.

    Успіхів.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич 10 месяцев назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Анна!

    Можете оскаржити дії сусіда у виконавчому органі місцевої влади або в судовому порядку.

    Якщо схочете поспілкуватися зі мною більш детально з цього приводу, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Босак Назар Орестович
    Общаться в чате Босак Назар Орестович 10 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго вечора. В Земельному кодексі України є на рахунок цього питання стаття наступного змісту.

    Стаття 103. Зміст добросусідства

    1. Власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо).

    2. Власники та землекористувачі земельних ділянок зобов'язані не використовувати земельні ділянки способами, які не дозволяють власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок використовувати їх за цільовим призначенням (неприпустимий вплив).

    3. Власники та землекористувачі земельних ділянок зобов'язані співпрацювати при вчиненні дій, спрямованих на забезпечення прав на землю кожного з них та використання цих ділянок із запровадженням і додержанням прогресивних технологій вирощування сільськогосподарських культур та охорони земель (обмін земельних ділянок, раціональна організація територій, дотримання сівозмін, встановлення, зберігання межових знаків тощо).

    Органи місцевого самоврядування вирішують земельні спори у межах території територіальних громад щодо меж земельних ділянок, що перебувають у власності і користуванні громадян, обмежень у використанні земель та земельних сервітутів, додержання громадянами правил добросусідства ... У разі незгоди власників землі або землекористувачів з рішенням органу місцевого самоврядування спір вирішується у судовому порядку.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різноманітних правових послуг, написати тексти юридичних документів тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України